Suud Yönetimi İle Hizbullah Görüştü İddiası

Lübnan Hizbullah Örgütü ile Suudi Arabistan arasında sürpriz yakınlaşma yaşandığı belirtiliyor.

Lübnan Hizbullah Örgütü ile Suudi Arabistan arasında sürpriz yakınlaşma yaşandığı belirtiliyor. Arap basını, Suud yönetimi ile Hizbullah arasında yapılan gizli görüşmeler ile ilişkilerin normalleşme seyrine girdiği iddia ediyor.

Lübnan'da yayınlanan Cumhuriyye gazetesi Hizbullah ile Arabistan yönetimi arasında son aylarda yoğun temasların yaşandığını yazdı. Suudi Arabistan Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Prens Bandar Bin Sultan Bin Abdulaziz Al Suud'un, istihbarat biriminin başına gelmesinin ardından Hizbullah ile Suud yönetimi arasında çok yoğun görüşmelerin yapıldığı belirtildi.

Gazetenin iddiasına göre, Lübnan Başbakanı Necip Mikati'nin istifasından önce, Meclis Başkanı Nebih Berri'nin siyasi yardımcısı Ali Hasan Halil ve Hizbullah'ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın siyasi yardımcısı El Hac Hüseyin Halil'in Riyad'da Bandar ile görüşmek üzere bir ziyaret ayarlamaya çalıştı. Bu amaçla Suudi Arabistan'ın Lübnan Büyükelçisi ile temasa geçildiği iddia edildi.

Suudi Arabistan ile Şii Hizbullah örgütü arasındaki gergin ilişkiler Suriye krizi ile tavan yapmıştı. Arabistan'a yakın kaynaklar ise iddiaları reddederek, Hizbullah ile Arabistan ilişkilerinin Suriye krizi sebebiyle derin dondurucuda bekletildiğini ifade ediyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri