Sütaş'tan ASÜ öğrencilerine burs desteği

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile Sütaş Süt Ürünleri A.Ş arasında Mesleki Eğitime Destek kapsamında burs protokolü imzalandı.
Aksaray Üniversitesi (ASÜ) ile Sütaş Süt Ürünleri A.Ş arasında Mesleki Eğitime Destek kapsamında burs protokolü imzalandı.
     ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Acar, Aksaray Üniversitesi'nde gerçekleştirilen imza töreninde, Sütaş ile yapılan iş birliği protokolünün gelecekte daha üst seviyelere çıkarılmasını temenni ettiklerini belirtti.
     Üniversite-sanayi iş birliğinin önemli bir örneğini oluşturacak protokolün güzel meyveler vermesini beklediklerini aktaran Acar, ''Bu iş birliği çalışmalarının önümüzdeki yıllarda hem Sütaş firmasının, hem üniversitemizin, hem Aksaray'ın, hem de Türkiye ekonomisinin daha canlı daha dinamik hale gelmesine katkı sağlamasını diliyorum'' dedi.
     Sütaş Süt Ürünleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ise sütün iyiliğini ve bereketini Anadolu'ya yaymak için attıkları en önemli adımın Aksaray olduğunu ifade etti.
     Bundan sonra yapılacak çalışmalarda Aksaray'ın kendileri için bir merkez olacağını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:
     ''Burada üniversite ile yaptığımız işbirliği bu başarıların sürdürülebilmesi için en temel iş birliklerinden biri. Bilimle, ilimle birlikteyseniz geleceği hayal edebilirsiniz, gelecekle ilgili plan yapabilirsiniz, umutlanabilirsiniz. Aksaray Üniversitesi'nin buradaki varlığı, meslek yüksek okulumuzda bizim çalışmalarımızı destekleyen programların varlığı ve bu konunun geliştirilmesi için Aksaray Üniversitesi'nin gösterdiği iş birliği iradesi bizim için çok değerli, çok önemli.''
     Konuşmaların ardından işbirliği protokolü Acar ve Yılmaz tarafından imzalandı.
     Yapılan protokole göre Sütaş, 9 öğrenciye Sütaş Mesleki Eğitim Bursu ve 15 öğrenciye de Sütaş Yabancı Dil Bursu verecek. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri