Süt üretiminde ismiyle bilinen bir Türk firması daha iflas etti

Konya ve Türkiye genelinde faaliyet gösteren birçok firma zor durumda. Son olarak ismi bilinen bir süt markası daha iflas etti.

Türkiye dahil onlarca ülke küresel ekonomik kriz ile mücadele ediyor. Bu zorlu süreçte iflas eden ya da konkordato ilan eden çok meşhur firmaların olması sektör temsilcilerini korkutuyor. Küresel ölçekte devam eden bu krizden en çok etkilenen ülkelerin başında Türkiye geliyor.

2024 yılına kadar buna rağmen pek iflas yaşanmıyordu. İflaslardan en çok etkilenen firmaların Almanya merkezli olması şaşırtıyordu. Türkiye'de döviz kurundaki artış ve bankaların faiz oranını yükseltmesiyle iflaslar hız kazandı.

Yakın zamanda süt, alüminyum, çelik, mobilya, makine ve ambalaj sektöründe faaliyet gösteren birçok fabrika iflas etti. Son olarak iflas haberi gıda sektöründe faaliyet gösteren dev firmadan geldi. Bölgesinde tanınan bu firmanın iflasını kimse beklemiyordu.

Edinilen bilgiye göre Konya merkezli faaliyet gösteren süt firması iflas etti. Özkutluhan Süt isimli firma Konya'nın Ereğli ilçesinde binlerce kişi tarafından tanınıyordu. Söz konusu firmanın iflası Türkiye'de herkesi üzdü. Ekonomik krizin bu şiddette devam etmesi durumunda yeni iflasların kaçınılmazı olduğu söyleniyor.

Ekonomi Haberleri