Süt oto kontrol mekanizması ile denetlenmektedir

Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız, işletmelere gelen sütün sağlıklı bir oto kontrol mekanizması ile denetlendiğini söyledi
Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız, işletmelere gelen sütün sağlıklı bir oto kontrol mekanizması ile denetlendiğini söyledi.
     Yıldız, birlik binasında düzenlediği basın toplantısında, antibiyotiklerin veteriner hekim kontrolünde kullanıldığını belirtti.
     Veteriner hekimlerin hayvandaki hastalığın sebebi, şiddeti ve lokalizasyonuna göre antibiyotikleri kullandığını dile getiren Yıldız, ''İşletmelerde süte geçmeyecek antibiyotikler kullanılır. Diyelim ki süte geçecek bir antibiyotik kullanıldı. O zaman üreticiler antibiyotik içeren sütleri, ilaçların sütten arınma süreleri boyunca buzağılara içitmemekte ya da dökmektedir'' dedi.
     Piyasada çok ciddi bir oto kontrol olduğunu ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:
     ''Üretici, antibiyotikli sütü zaten sanayiye arz etmez, arz ettiğinde ise sanayici bunu almaz. İşletmelere gelen süt sağlıklı bir oto kontrol mekanizması ile denetlenmektedir. Üstelik hiçbir üreticimiz bu vebale girmez. Konya'da sütün yüzde 80'ini birliğimize bağlı yetiştiriciler üretiyor. Ürettiğimiz sütler bizim geçim kaynağımız. O zaman bu alanda açıklama yapan insanların ekmeğimizle oynamaya haklarının olmadığını düşünüyorum.''
     Yıldız, sütteki antibiyotik konusunun halk sağlığına zarar veren ve çocuklar tarafından tüketilmeyen bazı içeceklerin satış rakamlarının azalması ile yakından ilgili olabileceğini de iddia ederek, bu nedenle sütü karalama kampanyası yürütüldüğünü savundu. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri