Süs tavukları görücüye çıktı

Konya Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte süs tavukları görücüye çıktı.

Programda üreticilere süs tavukları hakkında da bilgiler verildi. Bizim Ora Düğün Salonu’nda gerçekleşen dernek üyelerinin yanı sıra Federasyon Yurtdışı ve Yurtiçi Hakem Başkanı Sonya Karter de katıldı. Programda ön değerlendirme Belçikalı Federasyon Başkanı Sonya Karter tarafından yapıldı.

Konya Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği Başkanı İbrahim Kara, “Avrupa Federasyonu’na Türkiye Federasyonu olarak üye olduk. 2 yıldır oradaki etkinliklere ve eğitimlere katılıyoruz. Türkiye’de de eğitimler veriyoruz. Bütün tavukların farklı ırkları var. Bir hakem bir tavuğu nasıl değerlendiriyor. Tavukları hakemin gözüyle göreceksiniz. Bir standartlar kitabı var. Bu kitap hakemin elinde oluyor. Hakemin takıldığı ve hatırlamadığı bir nokta olursa standart kitabına bakıyor. Federasyonumuzun resmi web sitesinde standartlarla ilgili bütün bilgilere ulaşabilirsiniz” dedi. Konuşmaların ardından Sonya Karter ve diğer uzmanlar tarafından yetiştiricilere süs tavukları hakkında bilgiler verildi.

MESUT TURAN

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri