Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi Polatlı'da Başladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca küçükbaş hayvanların sevk ve idaresine yönelik düzenlenen 'Sürü Yönetimi Benim İşim' projesi kapsamında düzenlenen sürü yönetimi elemanı eğitimleri, Ankara’da ilk defa Polatlı’da törenle başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca küçükbaş hayvanların sevk ve idaresine yönelik düzenlenen 'Sürü Yönetimi Benim İşim' projesi kapsamında düzenlenen sürü yönetimi elemanı eğitimleri, Ankara’da ilk defa Polatlı’da törenle başladı.

Törene İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel’in yanı sıra Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, İŞKUR İl Müdürü Talip Altuğ, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik ve Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu da katıldı. Polatlılı 22 kişinin katıldığı ve 15 gün boyunca toplam 120 saat verilecek eğitimde merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, ıslah, barınak ortamı ve zapturapt konuları kursiyerlere anlatılacak. Eğitime gelen 22 kişi arasında, halen bu mesleği yapanların yanı sıra daha önce bu işi yapmamış, eğitimi aldıktan sonra yapmak isteyen kişiler de var. Ayrıca, eğitime katılanlara İŞKUR Ankara İl Müdürlüğü tarafından sigorta yapılacak ve günlük ücret verilecek.

“ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ”

Eğitimin açılışında bir konuşma yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, bu eğitimle önemli bir başlangıca imza attıklarını belirterek, “Küçükbaş hayvancılık için önemli bir potansiyele sahip olduğu için bu eğitimleri Polatlı’da başlattık. Polatlı, 135 bin küçükbaş hayvan varlığı ve Ankara’nın en fazla mera alanına sahip ilçesi olması nedeniyle çok büyük potansiyele sahip.” dedi.

Küçükbaş hayvancılığın Ankara’nın olmazsa olmaz bir parçası olduğunun altını çizen İl Müdürü Temel, bu sektörde başarılı olunabilmesi için işletmelerin iyi sevk ve idare edilmesi gerektiğini ifade ederek, 2014 yılında da bu eğitimlerin devam edeceğini ve 7 ilçede düzenlenecek 11 kursun tarihlerinin belli olduğunu söyledi. 2014 yılında, bu eğitimi almış kişileri çalıştıran işletmelere ekstra destek verileceğinin müjdesini de veren Temel, bunun üzerinde yapılan çalışmaların sürdüğünü anlattı.

ANKARA’DA KÜÇÜKBAŞ HAYVAN VARLIĞI

Ankara'da küçükbaş hayvancılığın son yıllarda geldiği noktaya dikkat çeken Temel, on yıl önce 630 bin civarında olan küçükbaş hayvan varlığının şu anda 950 bin civarına yükselerek, yüzde 50’nin üstünde bir artış gerçekleştiğini kaydetti. Yaşanan bu artışta, mera çalışmaları ve desteklemelerin etkili olduğunu ifade eden Temel, mera çalışmaları ve desteklemeler hakkında bilgi vererek, “710 yerleşim biriminde 401 bin hektar mera alanının tespit çalışmaları tamamlandı. 29 bin hektar mera alanının tahdidi yapıldı, tahdit ve tahsis çalışmalarına devam ediliyor. 2013 yılında verdiğimiz 139 milyon TL desteğin 33 milyon TL’si hayvancılık desteklemesi için verildi.” şeklinde konuştu.

"POLATLI TARIMDA LABORATUVAR GİBİ"

Kaymakam Gürsoy Osman Bilgin ise Polatlı’nın en büyük yüz ölçümüne sahip olması dolayısıyla tarımda bir laboratuvar vazifesi gördüğünü belirterek, “Burada çok çeşitli ürün üretiliyor. Polatlı çiftçisi, kullandığı teknikler ve araç gereçler olarak hep ilklere imza atmıştır. Polatlı çiftçisi her zaman çiftçilere örnek olmuştur. Son 5 yılda büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısında büyük bir artış var. İnanıyorum ki küçükbaş hayvan varlığı 250 bine ulaşacak Polatlı hayvancılığı hak ettiği yeri muhakkak alacaktır. Çünkü bunun altyapısı var.” dedi. Konuşmaların ardından kursiyerlere teorik ve pratik olarak verilecek eğitimlere başlandı.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri