Sürpriz bekliyorduk

Sürpriz bir şekilde 12. sıradan milletvekili olan Ömer Ünal, 7 Haziran gecesi Başbakan Davutoğlu’nu ağlayarak Ankara’ya gönderdiklerini, 1 Kasım gecesinde Konya’nın Başbakan’a verdiği desteğin en büyük doğum günü hediyesi olduğu söyledi

7 Haziran seçimlerinde Konya’dan 11 Milletvekili çıkaran Ak Parti, 1 Kasım seçimlerinde oyunu sürpriz bir şekilde artırarak Konya’dan 12. vekili de çıkardı.  Konya’dan 12. sırada milletvekili olan Ömer Ünal, seçim gecesi yaşananları anlattı. Seçim gezilerinde halkın teveccühünden oy oranlarında artış bekledikleri fakat beklediklerinin üzerinde oy aldıklarını ifade eden Ünal, milletvekili olduğu haberini Doğanhisar’dan Konya’ya dönerken yolda aldığını söyledi. Ünal, Meclis’te yapacağı çalışmaları da anlattı. 

**Öncelikle Hayırlı olsun diliyoruz. Kesin olmayan sonuçlara göre Konya’dan sürpriz bir şekilde 14. sıradan milletvekili oldunuz. Bu sonucu bekliyor muydunuz?

Teşekkür ediyorum. Seçim öncesinde Kanal 42’deki yayınımızda Konya’dan bir sürpriz beklediğimi söylemiştim. Konya’da en yüksek oyu alacağımızı düşünüyordum. Fakat 12-13. vekilliği getirir getiremez bunu düşünemiyorduk ama emin olun 2011 yılında aldığımız yüzde 69’un, 70’in üzerine çıkacağımızı düşünüyordum. Buna inanmıştık. Sahada da karşılığını görmüştük. 7 Haziran’da da ev ziyaretleri, işyeri ziyaretleri yapmıştık fakat 1 Kasım gezilerimizdeki algı çok farklıydı. Vatandaşlar güven ve istikrar istediğini söylüyordu. Şahsen bu sonucu bekliyordum.

**Vekil olma haberini aldığınız gün, 1 Kasım sizin doğum gününüzdü bu konuda ne söylemek istersiniz?

1 Kasım 1970 Konya doğumluyum. Hamdolsun o gün doğum günümde birçok güzelliği bir arada yaşadım. Bunlardan bir tanesi ülkede tek başına Ak Parti iktidarının olmasıydı. Bu benim vekil olmamdan daha önemli. Vekil olup iktidar olamadığınızda çok bir şey ifade etmiyor. İkinci olarak başbakanımızı en yüksek oyla Konya’dan uğurlamaktı. 7 Haziran’da da başbakanımızı uğurlamıştık fakat içimiz kan ağlamıştı, havaalanında ağlamıştık. 1 Kasım’da Mevlana Meydanı’nda Konya’nın başbakanımızı bağrına basmasını, onu Ankara’ya bu atmosferde uğurlamak doğum günümde en güzel hediyeydi. 

**Seçim gecesi ilk oyların açıklanması ve vekillik kazandığınızı duyduğunuzda neler hissettiniz?

Biz sebep işlemekle mükellefiz. Nasipte varsa sizi bulur. Hamdolsun beklemedik bir sonuç aldık. 12. sıra vekilliği almamız, bizim aldığımız oy ile birlikte, diğer partilerin alamadığı oy ile orantılı. Özellikle Milliyetçi Hareket Partisi’nden bir vekil alacaksanız oyunun 150 binin altına inmesi gerekiyordu. CHP’nin 150 bini geçmesi gerekiyordu. Bir nevi Türkiye İzlanda maçı gibiydi. Birçok şart vardı. Ama nasip olunca her şey oluyor. Hiçbir zaman vekil olacağım şeklinde bir iddiam olmadı. Sebebini işledik rabbim nasip etti. O gün sonuçlar açıklandığında Doğanhisar’daydım. Görev olarak orada bulunuyordum. Oyumu da orada kullandım. İlk sonuçları orada almaya başladık. Saat 5 civarı Doğu’daki oylar bizi memnun etmişti ama illaki bir oran görmek gerekiyor. Saat 20 gibi Konya’ya yola çıktık. Kesin sonucu. Milletvekili olduğumuzu yolda öğrendim.

**Konya dönüşünde Başbakanımızla bir diyaloğunuz oldu mu?

Evet oldu. Mevlana Müzesi içerisinde görüştük. Tebrik ettiğini söyledi.

**Bu sonucu elde etmek için ne değişti, sahada nasıl çalıştınız? 

Aslında 7 Haziran Seçimlerinde de çok çalıştık. İl Başkanlığımızın koordinasyonunda tüm birimlerimizle çalıştık. 7 Haziran’da biraz kırsala ağırlık vermiştik. 584 köyün yaklaşık 500’ünü gezmiştim şahsen. Ama 1 Kasım seçimlerinde sadece bir ilçemize gittim, merkezde çalıştık ağırlıklı olarak. Hemen hemen tüm sanayilerimiz gece gündüz gezdik. Çat kapı ev ziyaretleri yaptık. Ev ziyaretleri bu seçimde daha fazlaydı. Gündüz elimizde karanfiller ve başbakanımızın mektubu ile vatandaşlarımızdan oy ve dua istedik, o günün gecesi de o mahallede ev toplantıları ile destek talep ettik.

**Kamuoyu sizi siyasetin içinde olduğunuz için tanıyor fakat nasıl bir vekil olacaksınız?

2010-2014 yılları arası Ak Parti Karatay İlçe Başkanlığı yaptım. Uzun yıllar MÜSİAD Konya şubesinde görev yaptım. Şimdi kendi işimizle uğraşıyoruz. Siyasetin içerisindeyiz. Konya’nın meselelerine vakıfız. Konya bundan sonraki süreçte daha hızlı bir büyüme gösterecektir. Konya Ak Parti iktidarına kadar Türkiye ortalamasının çok altındaydı fakat iktidarımız sonrası yatırımlardan aldığı payı kat kat artırdı. Konya Ankara YHT, KOP, Mavi Tünel, Çevre Yolu… İnşallah önceliğimiz Konya’nın kamu yatırımlarından aldığı payın artırılması noktasında tüm bakanlıklarla olan işlerin takibini gerçekleştireceğiz. Konya daha fazla yatırım almalı. Özellikle Sayın Başbakanımızın güçlü bir şekilde uğurlanması bize onur ve gurur verdi. Konya gereken desteği verdi. Konya’ya yapılacak yatırımın, aktarılacak olan her türlü kaynağı yakinen takip edeceğiz. Hayati projelerin biran önce hayat bulmasını istiyoruz. Gereken neyse yapılacak. Özellikle organize sanayi-hayvancılık bölgeleri hayata geçirilecek. Konya hem sanayi, hem tarım, hem de turizm şehri olacak. Eğitim ve sağlık hizmetlerinde de Konya’ya yakışan hizmetleri ortaya koyacağız.

**Metro projesi vatandaşlar tarafından akıbeti en çok merak edilen projelerden. Bu konuda ne demek istersiniz?

Metro projesi devam ediyor. Fizibilite ihalesi yapıldı. Süreç devam ediyor. Metro, Başbakanımızın açıkladığı şekilde umuyoruz ki 2018 yılında ilk hattı kullanıma başlanmış olacak. Metro altyapısının tamamlanması elzem işlerimizden. Güçlü iktidarımızda en hızlı şekilde tamamlayacağız. Konya’nın ulaşım altyapısını çevre yolu ile biran önce çözüp belki bugünlerde yaşanan trafik problemlerini aşmak istiyoruz.

**Milliyetçi Hareket Partisi’nin 12. vekilliği kıl payı kaçırdığı ve sonuca itiraz edecekleri şeklinde bir açıklama oldu. Buna katılıyor musunuz?

Hesaplamalarda öyle bir şey yok. Sanırım onu yurt dışı oyları hesaplamadan söylediler. Yurtdışı oyları Ak Parti lehine geldi. Bu oylar şehirlere göre dağıtıldığında bize ilave 8-10 bin oy geliyor. Tabi itiraz hakkı her zaman var fakat açılan sandık yüzde 100. Resmi ve resmi olmayan kaynaklara göre de bu böyle gözüküyor.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri