Suriyelilere Kızılay Kart dağıtıldı!

Türkiye'de kamplarda barınanlar dışındaki 5 bin Suriyeli sığınmacıya ‘Kızılay Kart‘ dağıtıldı.

Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Kerem Kınık, Türkiye'de kamplarda barınanlar dışındaki 5 bin Suriyeli sığınmacıya ‘Kızılay Kart‘ dağıttıklarını, bu sayıyı 6 ayda 30 bine ulaştıracaklarını belirtti. Kınık, yaptığı açıklamada, Türkiye‘de yaklaşık 3 milyon Suriyeli sığınmacı bulunduğunu söyledi.
Sığınmacılara çok yönlü yardımlar yaptıklarını dile getiren Kınık, Suriye ve Türkiye‘de ihtiyaç malzemeleri dağıtımından, toplum merkezlerinde bu kişilerin uyum sorunlarının aşılmasını sağlayacak çalışmalara kadar geniş yelpazede faaliyet gösterdiklerini anlattı.

Önceliklerinin Suriye‘deki mağdurlara yönelik ‘sıfır noktası‘ yardımlar olduğunu, bu konuda aracılık görevini üstlendiklerini vurgulayan Kınık, ‘Şimdiye kadar Suriye içine sevk ettiğimiz yardımlarımız yaklaşık 1 milyar liraya ulaştı‘ dedi.

Kınık, Türk Kızılayının, yardım dağıtımında yoksulun onurunu koruyan anlayışla, yaklaşık 3 yıl önce Kızılay Kart uygulamasını başlattığına işaret etti.

Karta yüklenen parayla ihtiyaç sahibinin marketlerden alışveriş yapabildiğini belirten Kınık, aynı zamanda kartla ATM‘lerden para çekilebildiğini kaydetti.

Türkiye‘de barınma merkezlerinde kalan yaşlı, kadın, dul ve yetim sığınmacıların yanı sıra kamp dışındaki dezavantajlı Suriyeliler için bu uygulamayı başlattıklarını bildiren Kınık, şöyle konuştu:
‘Kamp dışı uygulamamız yeni başladı. Şu an 5 bin kişiye ulaştı. Bunu çok hızlı şekilde 6 ayda 30 bin kişiye ulaştıracağız. Bu konuyla ilgili AB‘den ciddi destek aldık. Yaklaşık 38 milyon avro gibi bir destek. Şimdiye kadar Kızılay Kart aracılığıyla 305 milyon lira desteğimiz oldu. 2016‘da yaklaşık 130 milyon liralık bir desteğimiz olacak. Bunu yaygınlaştıracağız.

Kınık, sığınmacılara dağıtmaya başladıkları kartlara fert başına aylık 50 lira yüklendiğini ifade etti.
Bayırbucak Türkmenlerine yönelik yardımlara da değinen Kınık, ‘Lazkiye kırsalında çadır tedariklerimiz var. Günlük yaklaşık 10 tırlık insani yardım gidiyor. Oradaki insanların kursağına gıda, başına çadır, sırtına battaniye olmaya gayret ediyoruz. Yardımlara aracılık etmeye çalışıyoruz‘ dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri