Suriyeliler sokağına saldırı

Önceki gün gece saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından Larende Caddesi üzerinde bulunan ve işletmesi Suriyelilere ait olan onlarca dükkan kundaklandı.

Önceki gün gece saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından Larende Caddesi üzerinde bulunan ve işletmesi Suriyelilere ait olan onlarca dükkan kundaklandı. Dükkanın içindeki birtakım malların saldırganlar tarafından yağmalandığı öne sürüldü. Cadde üzerinde bulunan dükkanlar kullanılamaz hale geldi. Esnaflar büyük bir maddi kayıp yaşadı. Dehşetli anların görüntüsü dükkan içerisinde bulunan gizli kameralara yansıdı. Dükkanların yanı sıra cadde üzerinde bulunan bazı evlerin camları da kırıldı. Suriyeliler, yeni bir saldırı olacağı endişesini taşıyor.

Bazı esnaflar yaşanan olaylar nedeniyle dükkanlarını açmadı. Maddi kaybın hayli fazla olduğu saldırıya karşı koymak istediklerini söyleyen Suriyeli esnaflar, darp edildiklerini de ileri sürdü. Esnaflar, “Canımız yanıyor. Ekmek teknemiz yok oldu. Geleceğimiz söndü. Biz şerefimizle paramızı kazanmak için uğraşıyoruz. Kim bizden ne ister. Biz bu insanlara ne yaptık. Birkaç kişinin yaptığı yanlışı bütün Suriyeliler'e mal etmek doğru değil. Tek isteğimiz mutlu olmak, biz Türk kardeşlerimizi seviyoruz” dedi. Kaybı gidermek isteyen üzgün esnaflar, alternatif yöntemler deneyerek dükkanın iç ve dış tarafını tamir etmeye çalıştı. Emniyet güçleri caddede geniş güvenlik önlemleri alındı. Caddeye araçların girişi yasaklandı. Emniyet, olayla ilgili hummalı çalışmasını sürdürüyor.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri