Suriyeli sığınmacılar 1300 lira maaş alacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, çalışma izni verilen Suriyelilerin de 1300 lira maaş alacağını açıkladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ankara Kalkınma Ajansı, Suriye Dostluk Derneği ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kadının Statüsü Müdürlüğünün işbirliğiyle düzenlenen Kalkınmada Girişimci Kadınlar ve Sosyal Etkileşim Konferansı’na katıldı.

ÇALIŞMA İZNİ VERİLDİ

Bakan Ramazanoğlu, misafir olarak ağırlanan Suriyeli mültecilerin sayısının 2,5 milyonu aştığını söyledi. Suriyeli sığınmacılara Türkiye’de çalışma izni verdiklerini belirten Ramazanoğlu, şunları söyledi:

SURİYELİLER DE 1300 LİRA MAAŞ ALACAK

“Bu hem kadınlar ve hem erkekler için geçerli. Bu çalışma iznini insani şekilde olması nasıl gerekiyorsa o şekli verdik. Bir Türk işçisi Ayşe, Ahmet 1300 lira maaş alıyorsa aynı Suriyeli kardeşlerimiz de 1300 lira alacak.

Bununla ilgili olarak arkadaşlarımız sahada çalışıyorlar. Özellikle Adana, Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, İstanbul, İzmir buralarda çalışmaları yürütüyoruz. Kadın, erkek, yetim, öksüz, engelli ayrımı yapmadan mahalle mahalle Suriyeli kardeşlerimizi tespit edip kayıtlara geçirmeye çalışıyoruz”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri