Suriye'li Mülteciler İçin Yeni Bir Kamp Kuruldu

Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait Kızılay Örgütü, Irak'ın kuzeyindeki Erbil'e bağlı Kuştepe kasabasında Suriye'li mülteciler için yeni bir kamp kurdu.

Birleşik Arap Emirlikleri'ne ait Kızılay Örgütü, Irak'ın kuzeyindeki Erbil'e bağlı Kuştepe kasabasında Suriye'li mülteciler için yeni bir kamp kurdu. 150 çadırın bulunduğu kampta bin kişi yaşayabilecek. Kuştepe adlı kampın açılış merasiminde Erbil valisi Nevzad Hadi ve Birleşik Arap Emirlikleri Erbil Başkonsolosu hazır bulundu.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Kızıl Ay Örgütü Başkan Yardımcısı Naime el Muhiri, kampı modern bir şekilde kurduklarını ifade etti. "Bu kamp diğer kamplardan farklı, daha modern bir şekilde dizayn edilmektedir." diyen Muhiri, çadırları kurmadan önce zemini betonla sağlamlaştırdıklarını, çadırları da beton üzerine kurduklarını söyledi. Bunun vatandaşları toz ve çamurdan uzaklaştırdığını açıklayan başkan yardımcısı, "Çocukların eğitim hakkından mahrum kalmaması için de bir okul açtık. Bu okul hem düzenli bir şekilde dizayn edilmiştir; hem çocukların kampın dışarısındaki uzak okullara gitme zorundalığını ortadan kaldırıyor." şeklinde konuştu.

Ali Ahmed isimli Suriye'li mülteci, kampı kuran Bölgesel Kürt Yönetimi ve Kızılay Örgütü'ne teşekkürlerini illeti. Azad Mustefa isimli vatandaş ise kampın genel durumundan şikayetçi olmadığını ancak kendisi ile yaşayan 10 çocuğuyla bir çadıra sığmadıklarını söyledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri