Suriyeli mülteci 4 bin dolar için kendini yaktı

Ülkesindeki olaylardan kaçıp Lübnan'a yerleşen Suriyeli ailenin büyük oğlu Ahmet Nazih çalıştığı mekanda kendinii ateşe verdi.

5 ay önce Suriye'den kaçıp Lübnan'a gelen aile, Beyrut'a geldiklerinde kalacak yer bulamayınca kapalı bir otoparkın içine kendilerine kartondan bir ev inşa etti.

Maddi yönden büyük sıkıntılar çeken ailenin 20 yaşındaki oğlu Ahmet Nazih, ailesine bakmak için iş aramaya başladı.

Babasıyla beraber bir lokantada çalışmaya başlayan genç, bir miktar para kazandıktan sonra araba kiralamak istedi. Babasının engellemelerine rağmen orta seviyeli bir otomobil kiralayan Ahmet, aracı kullandığı sırada kaza yaptı. Ağır hasar alan arabanın tamiri için oto kiralama şirketi 4 bin dolar talep etti.

Bu yüksek miktarı karşılayamayan Ahmet psikolojik bunalıma girdi ve çalıştığı işyerine yüzünü ateşe verdi. Ahmet'i gören arkadaşları etrafa kaçışmaya başladı. Olaydan sonra hastaneye kaldırılan Ahmet tedavi altına alındı. Doktor :'İlk müdahale yapılmasaydı ölme ihtimali yüksekti' açıklamasını yaptı.

Ahmet Nazih'in annesi oğlunun sürekli intihar etmek istediğini söylerken babasının buna aldırış etmediğini belirtti. Aile, Lübnan hükümetinden yardım talep etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri