"Suriyeli Kadının Fuhşa Zorlanması Olayının Kapatılması Söz Konusu Değil"

Gaziantep Valisi Erdal Ata, kamuoyunda yer alan Suriyeli bir kadının fuhşa zorlanması iddialarının yetkili mercilerle incelenerek soruşturma başlatıldığını belirterek, olayın kapatılmasının söz konusu olmadığını açıkladı. Mazlumder...

Gaziantep Valisi Erdal Ata, kamuoyunda yer alan Suriyeli bir kadının fuhşa zorlanması iddialarının yetkili mercilerle incelenerek soruşturma başlatıldığını belirterek, olayın kapatılmasının söz konusu olmadığını açıkladı.

Mazlumder tarafından hazırlanan raporda Gaziantep'e Suriyeli mülteci kadınların fuhşa zorlanması iddialarının incelendiğini belirten Vali Erdal Ata, yazılı bir açıklama yaparak konunun hassasiyetle takip edildiğini aktardı. Kamplarda kalan Suriyeli sığınmacılardan N.B adlı kadının fuhşa sürüklendiği, uyuşturucu kullanmaya zorlandığı, cinsel taciz ve istismara uğradığı iddialarıyla ilgili yapılan incelemede kadının bilgisine başvurulduğunun bilgisini veren Ata, “Adı geçenin Kamp idaresine verdiği beyanlarında, kamp dışından kimliği belirsiz bazı kişiler tarafından cinsel istismar ve fuhuş tehditlerine maruz kaldığı iddialarında bulunulması üzerine, konu Kamp içerisindeki Jandarma Karakoluna sevk edilmiş ve yapılan değerlendirmeler sonucu durum adli mercilere intikal ettirilmiştir.” dedi.

Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 21 Mayıs 2014 tarih ve 2963 sayılı dosyada Hazırlık soruşturmasına başlandığını söyleyen Ata, şu açıklamada bulundu: “N.B adlı Suriyeli sığınmacının kendisine karşı yapılan olayların kamp dışından ve kimliği belirsiz şahıslarca yapıldığı anlaşıldığından, şahsın ve ailesinin şaibelerden uzaklaştırılmak ve korunmak amacıyla 15 Mayıs 2014 tarihinde, kendi yazılı isteği ile ilimiz dahilindeki başka bir barınma merkezine nakledildiği, haber ve yorumlarda geçen iddia ve olayların Nizip Konteynır Kentiyle ilgisinin bulunmadığı, konunun herhangi bir suretle kapatılması gibi bir durum söz konusu olmayıp, tam aksine ivedilikle adli mercilere intikal ettirildiği anlaşılmıştır.”

Ayrıca söz konusu haber ve yorumlarda yer alan bir askeri personelin de olaylara karıştığı iddialarının araştırıldığını vurgulayan Ata, İl Jandarma Komutanlığı tarafından bir soruşturma başlatıldığını ve ayrıca valilik tarafından da soruşturmanın başlatılarak vali yardımcılarından birinin konunun takipçisi olduğunu kaydetti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri