Suriyeli Fatma: Getirdiğiniz Koliler Değil, Bizi Hatırlamış Olmanız Mutlu Etti

Kimse Yok Mu Derneği, vatanlarından uzakta buruk bir bayram geçiren Suriyelilerin yüzünü Kurban kolileriyle güldürdü. Suriyeliler, Kimse Yok Mu Derneği’nin kapılarını açmalarından ve kendilerini hatırlamalarından dolayı mutlu olduklarını...

Kimse Yok Mu Derneği, vatanlarından uzakta buruk bir bayram geçiren Suriyelilerin yüzünü Kurban kolileriyle güldürdü. Suriyeliler, Kimse Yok Mu Derneği’nin kapılarını açmalarından ve kendilerini hatırlamalarından dolayı mutlu olduklarını belirterek "Getirdiğiniz koliler değil, hatırlamış olmanız bizi mutlu etti. Bize bayramı yaşattınız." şeklinde konuştu.

    Kimse Yok Mu’nun yardım elini uzattığı Suriyeli Fatma Abubekir, vatanlarından ve sevdiklerinden uzakta oldukları için bayramı hissedemediklerini söylüyor. Türkiye’ye geldikleri ilk günlerden itibaren Kimse Yok Mu’nun kendilerine yardım etmeye devam ettiğini ifade eden Fatma Abubekir, kapılarını açan dernek sayesinde bayramın varlığını hatırladıklarını dile getirdi. Kendilerini mutlu eden şeyin getirilen yardımların değil, hatırlanmış olma duygusu olduğunu anlatıyor. Türkiye’de Suriyelileri sevenlerin sayısının az olduğunu, Kimse Yok Mu’nun da bunların başında geldiğini kaydetti.

    Derneğin kendilerini hem bayramdan önce hem de bayramda hatırladığını söyleyen diğer bir Suriyeli Minan Hesso, “Kimse Yok Mu’ her zaman yanımızda oldu. Bütün çocuklarım bu dernek sayesinde bayramlık kıyafetler giydi. Bu yardımı yapanlardan Allah razı olsun. Kimse Yok Mu’nun yardım toplamasına engel olunduğunu televizyondan duydum. Onlar her zaman bizim yanımızda oldu. Yardımlarının sürekli devam etmesini istiyorum.” dedi.

    KİMSE YOK MU'YU KAPATMAYA ÇALIŞMALARI BİZİ ÜZÜYOR

    Suriye’de başlayan karmaşadan dolayı ülkelerini terk eden yakınlarını 2 yıldır misafir eden Nezahet Güney, onlara yardım edip kucak açtığını söylüyor. Emekli maaşıyla elinden geldiğince yakınların bakmaya çalıştığını aktaran Güney, zor durumda olduklarını ve desteğe ihtiyaç duyduklarını belirtiyor. Yaşadığı zorlukların üstesinden gelebilmek için Kimse Yok Mu’dan destek istediğini belirten Güney, onların da yardımlarını esirgemediğini anlattı. Kimse Yok Mu’nun izinsiz yardım toplama yetkisinin alındığını ve kapatılmaya çalışıldığını ifade eden Güney, bu duruma çok üzüldüğünü söyledi. Bu duruma karşı olduklarını aktardı. Güney, “Her zaman yanımızda olan Kimse Yok Mu ile beraberiz. Allah yollarını açık etsin. Yerli yabancı herkese destek oluyorsunuz. Bu dernek hakkında kim ne düşünüyorsa Rabbin ona bin mislini versin. İyiyse iyi versin, kötüyse kötü.” şeklinde konuştu.

    ANTALYA’DA 300 AİLEYE KURBAN KOLİSİ VERİLDİ

    Kimse Yok Mu Antalya Şubesi Başkanı Yaşar Said Tunç, bayram öncesinde yardıma muhtaç ailelere giyim yardımı yaptıklarını söyledi. Kurban Bayramı’nda ise 300 aileye kurban eti ulaştırdıklarını aktardı. Bu ailelerden 62’sinin Suriyeli olduğunu belirtti.

    Kimse Yok Mu gönüllüsü Aslıhan Atalay daha önce derneğe kaydı yapılmış olan ailelere kurban etti götürdüklerini anlattı. Türk asıllı Suriye vatandaşı olan Hacer Çekin’le birlikte Suriyeli ailelerin evlerine giden Atalay, “Görüştüğümüz insanlar bayramı buruk bir şekilde geçiriyor. Ailelerinde uzaktalar. Bizi görünce mutlu oluyorlar. Biz de onların gülümsemesiyle mutlu oluyor.” şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri