Suriyeli anne kızının kurtarılmasını istiyor

Suriye’nin Halep şehrinden 3 yıl önce Konya’ya gelen Necah Musulli, eşinin annesi ve kardeşi tarafından İstanbul’a kaçırılan 14 yaşındaki kızı Hanna’nın kurtarılmasını istedi.

3 yıl önce Esed rejiminin bombardımanı sonucu eşi şehit olan Necah Musulli, 4 çocuğu ile birlikte Konya’ya sığındı. Konya’da yeni bir hayat kurmak isteyen 4 çocuk annesi Necah Musulli, Türkiye’ye geldikten sonra hayatının şokunu yaşadı. Musulli’nin 14 yaşındaki kızı Hanna eşinin annesi Henaa Abdullatif ve eşinin kardeşi Mustafa Abdullatif tarafından İstanbul’da dilendirmek için kaçırıldı. Musulli, uzun süren girişimlerinin sonundu kızını yeniden Konya’ya getirdi. Fakat; babaanne ve amca Konya’ya gelerek Hanna’yı yeniden İstanbul’a kaçırdı. Acılı anne Necah Musulli, kızına İstanbul’da dilencilik yaptıracaklarını iddia ederek, “Kızımı kurtarın” çağrısında bulundu.

KIZIMI DİLENDİRİYORLAR İDDİASI

Kendisinin hastaneye gittiği sırada evde çocukların yalnız kaldığını ve bu sırada eşinin annesinin ve kardeşinin eve geldiğini kaydeden Necah Musulli, “Evde benim olmadığımı da fırsat bilen vefat eden eşimin annesi ve erkek kardeşi eve gelerek, İbrahim Ahmet Kanniş isimli şahısla birlikte İstanbul’a götürdüklerini öğrendim. Muhtemelen kızımı bu adamla evlendirecekler. Kızımın babaannesi Henaa Abdullatif beni aradı ve kızımın yanında olduğunu şikayet etmemem gerektiğini söyledi. Kızımın şu an Bağcılar Göztöpe Fatih Mahallesi’nde yaşadığını biliyorum. Kızımın yaşı küçüktür, evlendirilmesine rıza göstermiyorum. Kızımı geri istiyorum. İstanbul’da kızımı dilendirmişlerdi. Şimdi yeniden dilendirmelerinden korkuyorum. Kızımı yasadışı bir şekilde benden götürdüler. Türk Emniyeti’nden kızımın bana geri iade edilmesi konusunda yardım istiyorum” dedi.

KONYA BİZE KUCAK AÇTI

Eşinin Esed rejimine bağlı birliklerin bombardımanı sonucu şehit düştüğünü dile getiren Musulli, şunları söyledi: “Eşim şehit olunca 4 çocuğumla birlikte ortada kaldık. Mecburen Türkiye’ye sığınmak zorunda kaldık. Kimse isteyerek, ülkesini terketmiyor. Maalesef; 7 yıldır süren bir savaş var. İnsanlarımız ülkelerinden kaçıyor. Kendi askerlerimiz kendi insanlarını öldürüyor. Mecburen başka ülkelere sığınmak zorunda kalıyoruz ya da çaresizçe ölümü bekliyoruz. Bizden önce bazı akrabalarımız Konya’ya gelmişti. Onların tavsiyesi üzerine Konya’ya geldik. Burada insanlar bize kucak açtı. Gerekli Konyalı yardımseverler gerekse de Suriyeliler bize yardımcı oldu. Fakat şehit eşimin annesi ve kardeşi bize huzur vermedi. Kızımı daha önce de İstanbul’a kaçırdılar. İstanbul’da kızımı dilendirdiklerini öğrendim. Konya’ya geri getirdik. Hastaneye gitmemi fırsat bilerek, evden kızım Hanna’yı kaçırmışlar. Şimde evlendirmek istiyorlar. Ya da kızıma yeniden dilencilik yaptıracaklar. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yardım talep ediyorum. Lütfen kızımı bulsunlar. Bir evladın yanı annesinin yanıdır. Hayatta en zor olan şey evlat acısıdır. Evladımı görmek ve yanımda olmasını istiyorum. Kızımın İstanbul’da dilencilik yaparak, yaşamasını ya da erken yaşta evlendirilmesini istemiyorum.”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri