Suriye'den Göç Devam Ediyor

IŞİD saldırısından kaçan Suriyeli Kürtlerin Türkiye’ye sığınması bugün de devam etti. Bir grup Suriyeli öğle saatlerinde Yumurtalık bölgesinden Türkiye sınırına alındı. IŞİD örgütünün saldırısından kaçan Suriyeli Kürtlerin...

IŞİD saldırısından kaçan Suriyeli Kürtlerin Türkiye’ye sığınması bugün de devam etti. Bir grup Suriyeli öğle saatlerinde Yumurtalık bölgesinden Türkiye sınırına alındı.

IŞİD örgütünün saldırısından kaçan Suriyeli Kürtlerin geçişi bugün de sürdü. Öğle saatlerinde açılan sınırdan yüzlerce Suriyeli Türkiye’ye sığındı. Geçiş yapan sığınmacılar önce arama noktasından geçirildi. Daha sonra AFAD tarafından kurulan mobil koordinasyon merkezine getirilen sığınmacılar, sağlık kontrolünden geçirildi. İşlemleri biten sığınmacılar, daha sonra otomobil, kamyon, traktör ve midibüslerle Suruç ve yeni kurulan kamplara taşındı. Geçişlerin yapıldığı sırada toz fırtınası meydana geldi. Görüş mesafesinin 2 metreye düştüğü fırtınada anneler çocuklarını tozdan korumakta zorlandığı gözlendi. Son 5 günde Türkiye’ye sığınan Suriyeli Kürt’lerin sayısının 200 bine yaklaştığı belirtiliyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri