Suriye'den Bin Mülteci Daha Alınması Teklifi Almanya'da Sorun Oldu

Almanya’da bin Suriyeli mülteciyi fazladan alma konusu siyasetçiler arasında sert tartışmalara sebep oluyor.

Almanya’da bin Suriyeli mülteciyi fazladan alma konusu siyasetçiler arasında sert tartışmalara sebep oluyor. Tartışmanın temelini Kuzey Ren Vestfalya (KRV) İçişleri Bakanı Ralf Jäger’in (SPD) 5 bin Suriyeli yerine 6 bin Suriyelinin kabul edilmesini istemesi oluşturuyor.

Federal İçişleri Bakanı Friedrich’in bu isteğe olumsuz yaklaşarak “araştıracağız” demesi üzerine Jäger, Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich’i Suriyeli savaş mültecileri konusunda yetkilerini kullanmayıp daha fazla mülteciye sahip çıkmamakla suçladı. Jäger, Friedrich’in olaya yaklaşımını kınayarak bunu “utanılacak bir durum” olarak niteledi.

Diğer taraftan Almanya, kabul ettiği 5 bin Suriyeli mülteci ile toplam 45 bin kişiye kucak açmış durumda. Friedrich bu kadar mülteciyi kabul ederek Avrupa’da öncü durumda olduklarını belirtiyor ve eleştirileri reddediyor. Friedrich, “Jäger’in kurallarımıza uymak istemesi güzel.” diyerek dokundurmayı da ihmal etmiyor.

KRV İçişleri Bakanlığı ise alınacak Suriyeli mültecilerin, birinci ve ikinci dereceden akrabalarının yaşadığı Ren, Ruhr ve Weser bölgelerine yerleştirerek hem onlara sahip çıkmayı hem de borç yükü altındaki eyalet sigorta kasalarına ek yük çıkarmamayı planlıyor. Mülteci yakınlarına ise mültecilerin masraflarına kefil olacaklarına dair yetkililere imza vermesi şartı getiriliyor. Sığınmacılara oturma izni başlangıçta iki yıllık olarak düşünülürken, çalışma müsaadesi de beraberinde verilecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri