Suriye'deki savaş can almaya devam ediyor

Suriye'de, yönetime bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere karşı ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ölü sayısının 161'e yükseldiği bildirildi

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), güvenlik güçlerinin Şam'ın Haresta, Duma, Yermuk ve Cobar bölgelerinde gerçekleştirdiği operasyonlarda 58, Halep'te 27, Dera'da 29, Humus'ta 15, Deyru'z Zor'da 17, Hama'da 6, İdlib kentinde 7 ve Kuneytra da 2 olmak üzere ülke genelindeki olaylarda açılan ateşte ölü sayısının 161'e çıktığını duyurdu.

SNHR tarafından yapılan açıklamada, helikopterlerin Şam'ın Haresta bölgesini yoğun bir şekilde bombaladığı bölgenin tüm giriş ve çıkışlarının kapatıldığı ve halkın akşam saatlerinde evlerine dönemediği belirtildi.

Başkentin Cobar semtinde yer alan ve üzerinde askeri kontrol noktası kurulan Cobar köprüsünün Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından ağır silahlarla ateş edilerek yıkıldığı ve bölgede iki ordu arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edildi.

Kentin Filistin mülteci kampı Yermuk'te de ÖSO ile Esed birlikleri arasında yoğun çatışmalar yaşanırken ordunun bölgeye çok sayıda asker ve tank sevkiyatı yaptığı dile getirildi.

Şam'ın Duma banliyösünde yer alan güvenlik güçleri tarafından üs olarak kullanılan bir tıp merkezinin ÖSO tarafında ele geçirildiği ve çıkan çatışmalarda çok sayıda askerin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

Bu arada, Halep'te iki ordu arasında şiddetli çatışmalarının yaşandığını ve ÖSO'nun bazı askeri kontrol noktalarını ele geçirdiğine değinen yerel aktivistler, kentin birçok bölgesinin savaş uçakları ve helikopterlerce bombalandığını ve kentten dumanların yükseldiğini söyledi.

BİR DRAM YAŞANIYOR

Hama, Humus, Deyru'z Zor, Lazkiye, Dera ve İdlib'te iki ordu birlikleri arasında çatışmaların yaşandığını vurgulayan aktivistler, Hama'nın birçok köyünde operasyonlar nedeniyle halkın temel gıda ve yaşam malzemelerine ulaşamadığı için bir insanlık dramının yaşandığını ve kış ayının gelmesiyle bu dramın daha da derinleşmesinden endişe ettiklerini anlattı.

Birçok kentte askeri operasyonlar nedeniyle halkın temel gıda sıkıntısı çektiğini sözlerine ekleyen aktivistler, operasyonların düzenlendiği yerlerde halkın acil uluslararası yardıma muhtaç olduğuna işaret etti.

Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Şam, Hama, Humus, Dera ve Halep'te gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini ve araçlarını imha ettiğini duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri