"Suriye'deki olayları hiçbir ülke bitiremez"

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Latif Öztek, "Suriye'deki olayları hiçbir ülke bitiremez. Ancak İslam ülkeleri bir araya gelir hakkaniyet ve adalet ölçüleri içerisinde sorunu çözer" dedi

Öztek, partisinin bir otelde düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Suriye ve Mısır'da yaşanan olayların şu an dünyanın gündemini oluşturduğunu belirterek Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye darbe yaparak görevinden uzaklaştıranları ve Suriye'de kimyasal silah kullanarak sivilleri öldürenleri lanetlediklerini kaydetti.

Suriye'deki olayları Batı ve Türkiye'nin zamanında fark edemediğini savunan Öztek, şöyle konuştu:

"Suriye'deki olayları hiçbir ülke bitiremez. Ancak İslam ülkeleri bir araya gelir hakkaniyet ve adalet ölçüleri içerisinde sorunu çözer. Batı, Birleşmiş Milletler, NATO bu işte çifte standart uyguluyor. Bunun çözümü İslam ülkelerinin biraya gelip kendi birleşmiş milletlerini kurmasıdır. Ekonomik işbirliğini oluşturmaları, NATO benzeri bir yapıyı kurup haksız olanların karşısına dikilmelidir. Bir de İslam ülkeleri ortak kültürel birliğini ve parasını oluşturmalıdır. Şikayetle, ağlamakla bir yere varılmıyor. Biz bu olayların hiç başlamaması için başta önerilerimizi ifade etmiştik. Şu an Suriye, Irak gibi üçe bölünmek üzere. Bir tarafta etnik olarak bölünüyor, bir tarafta Türkler, diğer tarafta Kürtler ayrı bir devlet kurma sevdasındalar. Bu arada Türkler az olduğu için eziliyor. Öbür taraftan mezhebi yönden bir farklılık var. Biz aslında aynı dine, aynı Allah'a inanan, aynı kıbleye dönen insanlarız, bizim kavga etmemize gerek yok. Bizim birlik olup bir araya gelip dünyadaki sorunları sıkıntıları çözmemiz gerekiyor, medeniyetimizin gereği ıslah etmektir. Nerede bir kötülük, haksızlık, zulüm varsa onların karşısına Müslümanlar, bizim medeniyetimiz çıkmıştır. Çünkü inancımızın gereği budur."

- "İktidarın üzerine düşenleri yapması ve Gezi Parkı olaylarının bitirilmesi lazım"

Öztek, eylülde Türkiye'de bir takım sosyal olayların, Gezi Parkı gibi benzer olayların olacağının öngörüldüğünü söyledi.

Bunların Türkiye'ye zarar vereceğini şimdiden ifade ettiklerini ve önlemlerinin alınması gerektiğini dile getiren Öztek, "Türkiye'de herkesin, ülkesinin kaosa girmemesi için biraya gelmesi gerekiyor. Bu A partisi, B partisinin meselesi değil, Türkiye'nin meselesidir. Rahmetli hocamızın beyan ettiği gibi toprak ayağımızın altından kayıyor, buna dikkat etmemiz gerekiyor. Türkiye'nin ana muhalefetinde, muhalefetinde biraya gelmesi gerekir. Gerekli mesaj alınmıştır, iktidarın üzerine düşenleri yapması ve Gezi Parkı olaylarının bitirilmesi lazım" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri