'Suriye'deki Olayı Anlamamak, Katilin Yanında Canavarca Hislerle Saf Tutmaktır'

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Suriye'de Esed yönetiminin insanları kimyasal silahlarla öldürmesini sert bir dille eleştirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Suriye'de Esed yönetiminin insanları kimyasal silahlarla öldürmesini sert bir dille eleştirdi. Esed için 'katil' ifadesini kullanan Bakan Kılıç, katliama sessiz kalanlar için de "Bu olayı anlamamak, bu olaya ağlamamak insanlığını yitirmiş olmaktır, katilin yanında canavarca hislerle saf tutmaktır." dedi.

Bir dizi açılış ve ziyaret için Eskişehir'e gelen Bakan Kılıç, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Suriye'deki olaylara değinen Bakan Kılıç, Suriye'de insanların kimyasal silahlarla öldürüldüğünün apaçık ortada olduğunu söyledi. Suriye'de yaşananları bir insanlık dramı ve katliam olarak değerlendiren Bakan Kılıç, şöyle konuştu: "Kimyasal mı değil mi? Sorusuna bugün cevap aramaktan daha anlamsız bir çaba olamaz. Kimyasal mı değil mi, bunun artık bir önemi yok. Katliam mı? Katliam. Katil mi? Katil. Diktatör mü? Diktatör. Esed bir cani mi? Evet, Esed bir cani."

Katledilen çoğu çocuk olmak üzere bin 300 kişinin cesetlerinin üzerilerinde hiçbir kurşun yarası olmadığının altını çizen Bakan Kılıç, "Hiçbir bomba izi, ateşli silah izi yok. Tamamen kimyasal silahlarla öldürüldükleri apaçık meydanlarda. Buz kalıplarına sarılı olarak yüzlercesi sıra sıra dizili olan o çocukların yerinde kendi çocuklarımız olabilir. Empati yapmak ve olayı böyle anlamak lazımdır. Bu olayı anlamamak, bu olaya ağlamamak insanlığını yitirmiş olmaktır, katilin yanında canavarca hislerle saf tutmaktır. Dünyayı ve bütün insanlığı bu konuda duyarlılığa davet ediyorum." ifadesini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri