Suriye'de 'Yavuz Sultan Selim Birliği' kuruldu

Suriye'de, Lazkiye ve Humus bölgesinde etkili olan muhaliflerin yeni kurduğu ''Yavuz Sultan Selim Birliği''nin, demir ve boru parçalarından üretilen silahlarla Esed güçlerine karşı mücadele ettiği bildirildi.

Birliğin kurucularından ve başkomutan yardımcısı Şeyh Cemal Alevi, bir toplantı için geldiği Gaziantep'te AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lazkiye ve Humus çevresinde oluşturdukları birliklerinin Halep'te de Esed güçlerine karşı savaşmaya başladığını söyledi.

''Yavuz'' kelimesinin ''kahraman'' anlamına geldiğini, ayrıca ''kabadayılık'' ve ''adaleti'' simgelediği için kendilerine bağlı güçleri ''Yavuz Sultan Selim Birliği'' adı altında birleştirdiklerini ifade eden Alevi, Halep'te çimento fabrikası ve Süleymaniye Mahallesi'nde, Lazkiye'de ise ''Türkmen dağları'' denilen bölgede kontrolün kendilerinde olduğunu kaydetti.

Alevi, yakın zamanda Suriye genelinde faaliyette bulunmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Esed'in, Türkmenler, Arap Sünniler ve Türkiye'yi seven herkese baskı yaptığını savunan Alevi, Afrin bölgesindeki PYD birliklerinin de kendilerine saldırma girişiminde bulunduğunu belirtti. Alevi, PYD'nin ''her zaman iki yüzlü'' davrandığını kaydetti.

Esed'in yakın zamanda yenilgiyi kabul edeceğini savunan Alevi, şöyle konuştu:

''Suriye'nin bölünmesine karşıyız. Türkiye'ye hiçbir zaman zarar gelmesini istemiyoruz. Suriye'nin emniyeti Türkiye'nin emniyeti demek. Türkiye'nin emniyeti de Suriye'nin emniyeti demektir. Biz milliyetçiliğe de karşıyız. Osmanlı gibi adalet istiyoruz. Türkiye'ye de teşekkür ediyoruz. Kanuni Sultan Süleyman, Yavuz Sultan Selim gibi Osmanlı padişahlarının ecdatları olduğumuz için şeref duyuyoruz. Suriye'de Osmanlı'nın adaleti gibi bir adalet istiyoruz.''

Silahlarını kendileri yapıyor

Suriye'de muhaliflerin elinde bulunan silahların ya ganimet ya da kendilerinin ürettiği ''yerli malı silahlar'' olduğunu ifade eden Alevi, Halep'teki eski demir ve boru parçalarını torna işiyle her türlü silaha çevirdiklerini anlattı.

Kendisinin de tornacı olduğunu belirten Alevi, ''Yerli malı roket yaptık. En az 3 kilometre menzili var. Uçak düşürmek için de silah yaptık ama radar sistemi olmadığı için hava sahasında kullanamıyoruz. T92 tanklarına normal roketatar tesir etmiyordu. Bunun için geliştirdiğimiz roketle T92 tanklarını bile patlatıyoruz''

Alevi, muhaliflerin kontrolünde bulunan sınıra yakın bölgeleri koruması için Türkiye'den destek beklediklerini de sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri