Suriye'de Üç Yeni Kimyasal Silah Saldırısı Da İncelenecek

Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki Ğuta bölgesine 21 Ağustos'ta kimyasal silahlarla düzenlenen saldırıdan hemen sonraki benzer üç saldırının daha gerçekleştirildiği iddia edildi.

Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki Ğuta bölgesine 21 Ağustos'ta kimyasal silahlarla düzenlenen saldırıdan hemen sonraki benzer üç saldırının daha gerçekleştirildiği iddia edildi. Suriye'deki BM denetçilerinin bu iddialar da dahil olmak üzere yedi ayrı zehirli gaz kullanımı ihtimalini inceleyeceği öğrenildi.

BM Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, Prof. Dr. Ake Sellström başkanlığındaki BM heyeti Han el-Assal, Şeyh Maksud, Sarakib, Guta, Bahariye, Cobar ve Eşrefiye bölgelerinde araştırma yapacak. Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) ve Dünya Sağlık Örgütü'nden (WHO) uzmanların da yer aldığı heyet alandan örnekler toplayacak. Heyet, raporunu Ekim ayı sonuna doğru sunacak.

Kimyasal ya da biyolojik silah kullanıldığı iddiası üzerine BM denetçilerinin incelediği 7 olay ve tarihleri şöyle: Han el-Assal 19 Mart, Şeyh Maksud 13 Nisan, Sarakib 29 Nisan, Guta 21 Ağustos, Bahariye 22 Ağustos, Cobar 24 Ağustos ve Eşrefiye 25 Ağustos. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri