Suriye'de trajedi bitmek bilmiyor

Açlıktan aslan ve eşek kesenler, küçük kardeşini kaybedenler ve Kalemun'da katliam…Suriye her yönüyle bir trajedi ülkesi.

2,5 yıldır savaşın dinmediği Suriye'nin trajedisi gün geçtikçe artıyor. Suriye Yönetimi, hükümet karşıtı protestoların başladığı günden beri halkına bomba yağdırmaya devam ediyor. Rejim güçleri, bugüne kadar 120 binden fazla insan öldürürken Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, ülkenin belli bölgelerine gıda geçişini yasaklayarak kendi halkının yavaş yavaş ölmesini sağlıyor.

Suriye halkı geceyi ve gündüzü korku içinde geçiriyor. Güneşin doğmasıyla birlikte başlayan bombardımanlar geceye kadar devam ediyor. Esed güçlerine ait Rus uçakları tarafından gerçekleştirilen bombardımanlar Suriyelilerin hayatını alt üst ediyor.

ASLAN VE EŞEK KESİP YEDİLER

Doğu Guta ve Kalemun gibi bölgelerde rejime ait kontrol noktalarında gıda denetimi sağlanıyor. Halka gidecek olan gıda malzemelerine engel koyan askerler, halkın açlıktan ölmesine sebep oluyor.

Bu engelin en trajedik yankıları ise geçtiğimiz günlerde yaşadı. Şam kırsalındaki bir hayvanat bahçesine ait aslanı kesen Suriyeliler karınlarını bu şekilde doyurmaya çalıştı. Bir başka trajik görüntü ise Halep'ten geldi. Alimlerin ‘eşek ve kedi eti' fetvasının ardından  bir ilk yaşandı. Halkın açlıktan ölmek üzere olduğu bölgede bir kişiye ait eşek muhalifler tarafından kesilerek halka dağıtıldı.

AÇLIK VE SOĞUK TEHLİKESİ

Suriye'de her geçen gün çocuklar açlıktan ölüyor. Ancak ülkede bir tehlike daha var. O da çetin soğuklar. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte odun toplamaya başlayan Suriyeli gençler, ailelerini ısıtabilmek için yoğun çaba harcıyor.

KALEMUN'DA KATLİAM: 93 ölü!

Öte yandan Şam Haber Merkezi'nden yapılan açıklamada dün Esed ve Hizbullah güçleri tarafından Kalemun'da gerçekleştirilen bombalı saldırıda 93 kişi hayatını kaybetti.

Sucud füzeleriyle gerçekleştirilen saldırıda aralarında çocuklarında bulunduğu onlarca kişi hatyatını kaybederken yüzlerce Suriyelinin yaralandığı belirtildi.

 

Haber7

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri