'Suriye'de Ölen 200 Bin Müslüman'ın Kanının Vebali Sizin Üzerinizde'

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, bugün Suriye'de ölenlerin Esed tarafından öldürüldüğünün söylendiğini belirterek AK Parti Grubu'na "Ama Suriye'de ölen 200 bin Müslüman'ın aslında kanının vebali de sizin üzerinizde." dedi. Türkiye...

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, bugün Suriye'de ölenlerin Esed tarafından öldürüldüğünün söylendiğini belirterek AK Parti Grubu'na "Ama Suriye'de ölen 200 bin Müslüman'ın aslında kanının vebali de sizin üzerinizde." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 2. birleşimi saat 15.00'te yoklamasız açıldı. Birleşimi Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı yönetiyor. Meclis, Irak ve Suriye tezkeresini görüşmeye başladı. CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, görüşülen tezkerenin hükümetin her şeyi içine sığdırmaya çalıştığı bir 'Torba Tezkere' olduğunu söyledi.

Bu tezkere ile hükümetin soyut ve yoruma açık ifadelerle TSK'yı Ortadoğu çukuruna yönlendireceğini dile getiren Loğoğlu, "Ülkemizi üs olarak kullanacak yabancı asker gönderecek unsurların nasıl hareket edecek, bizim mi onların mı kurallarına uyacağı beli değildir. Bu tezkerenin altına imza atmak gaflet, delalet ve ihanet olmayacak mıdır? Bu tezkere kabul edilirse Türkiye bölgenin korsan ülkesi olur. Gerekçe gösterilen hiçbir uluslararası karar buna izin vermiyor. Bu kararlarda hiçbirinde atıf yapılırken askeri müdahaleye izin vermediği görülecektir." şeklinde konuştu.

'TEZKERENİN AMACI IŞİD İLE MÜCADELE DEĞİL, IŞİD'E DESTEK VERMEKTİR'

MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır ise MHP'nin hükümet tezkerelerine verdiği desteğin milli hassasiyetlerinden kaynaklandığını ifade etti. "Bu tavrımız AKP hükümetinin politikalarını tasvip ettiğimiz ve desteklediğimiz anlamı taşımaz." diyen Şandır, "MHP olarak biz AKP hükümetinin dış politika anlayışı ve uygulamalarının yanlış olduğunu bölge ve ülkemizin geleceği açısından büyük tehlikeler oluşturacağını her zaman ve her zeminde söyledik ve söylüyoruz." diye konuştu.

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de hükümet tezkeresinin amacının IŞİD'e karşı mücadele olmadığını vurguladı. Kürkçü, "Hükümet sadece bölgesel güç gösterisi için bizden yetki istenen bir tezkeredir. Hükümetin gerçekten, ABD Başkanı Obama sesini çıkarana kadar IŞİD diye bir meselesi yoktu. Bu tezkerenin amacı IŞİD ile mücadele değil, IŞİD'e destek vermektir." şeklinde konuştu.

    Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, tezkerenin amacının sınırda yaşananlardan Türkiye'nin en az şekilde zarar görmesini sağlamak olduğunu kaydetti.

    CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "Türkiye'yi maceraya sürüklemeye, Mehmetçiğin kanı üzerinden bu ülkeyi felakete sürüklemeye hakkınız yoktur." ifadelerini kullandı. MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da "Bugün Suriye'de ölenleri Esed öldürdü diyorsunuz ama Suriye'de ölen 200 bin Müslümanın aslında kanının vebali de sizin üzerinizde. Hadi oradan değil. Keşke madem ki böyle bir tezkere getirecektiniz bu gerçekten gerekli miydi, gerekliydi, bu tezkere gerekliydi. O zaman yapmanız gereken çok önemli bir şey vardı. Bu bir milli meseleydi. Yapmanız gereken şey şuydu, muhalefet ile görüşseydiniz. Ortak bir şekilde bu tezkere getirilmiş olsaydı Meclis'e zannediyorum ki birtakım vebal altında da kalmayacaktınız. Öncelikle IŞİD ile eğer mücadele edeceksiniz önce Türkiye'dekilerle mücadele edin." ifadelerini kullandı.

    Öte yandan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, telefonla görüştüğü kişiye AK Parti'li Mustafa Elitaş'ın HDP'li Adil Zozani'nin itirazına cevap verirken Meclis TV kameralarına dönerek selam gönderdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri