Suriye'de Öğretmendi Şimdi Batman Sokaklarında Hurda Topluyor

Ülkesinde 16 yıl boyunca öğretmenlik yapan Süleyman Ömer Muhammet (61), ülkesinde yaşanan iç savaştan dolayı kaçıp Batman'a gelerek hurdacılık yapmaya başladı. Batman'a yerleşen Muhammed'in iki eşinden 9 çocuğu bulunuyor. 7 çocuğunu...

Ülkesinde 16 yıl boyunca öğretmenlik yapan Süleyman Ömer Muhammet (61), ülkesinde yaşanan iç savaştan dolayı kaçıp Batman'a gelerek hurdacılık yapmaya başladı. Batman'a yerleşen Muhammed'in iki eşinden 9 çocuğu bulunuyor. 7 çocuğunu yanına alan Muhammed, 2 oğlunun ise Esed askerleri tarafından 2 yıl önce rehin alınmış.

Batman’a iki yıl önce gelen Suriyeli öğretmen iş bulamayınca seyyar bir araba satın alarak hurdacılık yapıp çocuklarının geçimini sağlamaya çalışıyor. Muhammed, Cihan muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesinde zor şartlar altında yaşadığını bundan dolayı ülkesini terk etmek zorunda kaldığını kaydetti. Suriye’nin Amuda kentinde 16 yıl sınıf öğretmenliği yaptığını belirten Muhammed, "Ülkemizde iç savaş her geçen gün etkisini arttırmaya başladı. Bu savaş bizi ve çocuklarımı olumsuz yönde etkiliyordu. Başka çaremiz olmadığı için, ülkemizi bırakıp yollara düştük. Ben ve ailem Batman'a geldik burada hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz." dedi.

ESKİ GÜNLERİMİ HATIRLADIKÇA GÖZLERİM DOLUYOR

Öğretmenlik mesleğini çok sevdiğini ve eski günlerini hatırladıkça gözlerinin yaş dolduğunu ifade eden Muhammed, şunları söyledi: “Ben çok üzülüyorum. Çünkü bir zamanlar sınıflarda insana fayda sağlıyordum. Her sabah uyandığımda okul yolunu tutar öğrencilerime ders anlatırdım. Ben işin para boyutunda değilim ben sevdiğim işi yapamadığım için üzülüyorum. Şuan yaptığım işi küçümsemiyorum ancak ben bir eğitimci ve eğitim camiasının içerisinde olmak isterdim. Kimse bilemez neler çektiğimi ama şu bir gerçek çok üzülüyorum ve bazen ağladığım oluyor.”

'YOLDAN GEÇEN ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİ İZLİYORUM'

Her sabah evinin önünden geçen öğrenci ve öğretmenleri izlemek için sabahın erken saatlerinde yola çıktığını anlatan Muhammed Öğretmen, konuşmasını şöyle tamamladı: “Yoldan geçen öğrenciyi görünce eski günlerimi hatırlıyorum. Öğretmenlik hayatım bir film şeridi gibi gözümün önünden geçiyor. Çocuklarım bana sen burada neden öğretmenlik yapmıyorsun dediklerinde ben cevap vermek yerine susuyorum. Bu süreçte en büyük destekçilerim ailem oldu. Ben de onlara verdiğim değerden dolayı bu zor işi yaparak onların geçimlerini sağlamaya çalışıyorum. Tek temennim ülkemizdeki savaşın biran önce bitmesidir. Biz rahat bir hayat sürdüremedik umarım bizden sonraki nesil rahat bir hayat yaşar.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri