Suriye’de Muhalif Komutanlara Peş Peşe Suikastlar

Suriye’nin başkenti Şam’da muhalif Tevhidin Aslanları Tugayı Komutanı Ebu Enes El Biruni'nin Yermük Mülteci Kampı’ndaki evinde öldürüldüğü belirtildi.

Suriye’nin başkenti Şam’da muhalif Tevhidin Aslanları Tugayı Komutanı Ebu Enes El Biruni'nin Yermük Mülteci Kampı’ndaki evinde öldürüldüğü belirtildi.

Suriye’de muhalif komutanlara yönelik suikastlar bir birini izliyor. Suriyeli yerel Koordinasyon Komiteleri, Tevhidin Aslanları Tugayı Komutanı El Biruni’nin Yermük Mülteci Kampı’ndaki evinde kafasından vurularak öldürüldüğünü açıklandı. Muhalif komutanını kimin öldürdüğü ile ilgili bilgi verilmedi.

Öte yandan dün de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Askeri Konsey Üyesi Meşal Ebu Abdullah, Halep’te gerçekleştirilen saldırı sonucu öldürülmüştü.

Askeri Konsey Üyesi Ebu Abdullah, korumalarıyla birlikte bir araçla Halep’in Mesekin Heneno bölgesindeki evinden Han El Asel’e doğru giderken silahlı bir grubun saldırısına uğramış ve öldürülmüştü. Ebu Abdullah olay yerinde ölürken, kim oldukları bilinmeyen silahlı grup korumalarla birlikte aracı kaçırmıştı.

Muhaliflerin önde gelen komutanlarından Tevhid Tugayı Komutanı Abdulkadir Salih de 14 Kasım'da gerçekleştirilen hava saldırısı ile ağır yaralanmış, tedavi altına alındığı hastanede ölmüştü.

Muhalif komutanlara yönelik saldırılar, muhalifler arasında bir tasfiye mi, yoksa Esed yönetiminin sistemli bir operasyonu mu sorularını beraberinde getiriyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri