"Suriye'de Kimyasal Silah Kullanımı, Tüm Bölgeyi Olumsuz Etkiler"

Rum Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Suriye'deki gelişmelerin yakından izlendiği belirtildi.

Rum Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Suriye'deki gelişmelerin yakından izlendiği belirtildi. Bakanlık yetkilileri Suriye'deki durumun endişe verici olduğunu ifade ederek, Güney Kıbrıs’ın Suriye'de şiddetin daha fazla tırmanmasına ve bu ülkede gerilimin artırılmasına karşı olduğunu aktardı.

Rum Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Suriye'de kimyasal silah kullanımının Kıbrıs için de büyük bir endişeye neden olacağı ifade edildi. Böyle bir gelişmenin Kıbrıs dahil olmak üzere tüm bölgeyi son derece kötü etkileyeceğinin vurgulandığı açıklamada, kimyasal silah kullanımıyla uluslararası hukukun da ihlal edildiğinin altı çizildi.

Kitle imha silahlarının kullanılmasının ciddi sonuçlar yaratacak nitelikte olduğunu kaydeden Bakanlık yetkilileri, bu silahların kullanımını kesinlikle kınadıklarını belirtti.

Rum Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Birleşmiş Milletler kimyasal silah uzmanlarından oluşan bir heyetinin Suriye'ye gitmesini memnuniyetle karşılandığı da ifade edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri