Suriye'de flaş gelişme

İşte dakika dakika Suriye'de yaşanan son gelişmeler
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Tabii ki Suriye'deki gerek vatandaşlarımız, gerek oradaki varlığımız büyükelçimiz, diplomatlarımız, diplomatik misyonlarımız bunlara karşı gösterilen saldırıları kabul etmek mümkün değil. Bunları zaten şiddetle kınadık. Bu konuda eğer gerekli tedbirleri almazlarsa şüphesiz ki, bunlar tekrarlanırsa tepkimiz daha farklı olacaktır'' dedi.
Suriye'de dün 70'ten fazla kişi öldü
Suriye'de dün yaşanan çatışma ve operasyonlarda 70'ten fazla kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, dün ülkenin değişik bölgelerinde, muhaliflerle güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda ve operasyonlarda ölenlerin sayısının 70'i geçtiğini belirtti.
Örgüt, ölenlerin sivil, güvenlik güçleri mensubu ve saf değiştiren askerlerden oluştuğunu ifade etti.
Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, dün Dera ve İdlib kentlerinde silahlı grupların güvenlik güçlerine saldırması ve ardından yaşanan operasyonlarda iki güvenlik görevlisi ve birçok silahlı kişinin öldüğünü kaydetti.
Kazakistan, Suriye'de yaşanan olayları kınadı
Kazakistan Dışişleri Bakanlığı, Suriye'de yabancı misyon temsilciliklerine yapılan saldırıları kınadığını duyurdu.
Kazakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ''Son günlerde Suriye'de Suudi Arabistan, Katar ve diğer diplomatik misyon temsilciliklerine yapılan saldırıları kınıyor, diplomatik misyon temsilciliklerine yapılan saldırıyı kabul edilemez gördüğümüzü vurguluyoruz'' denildi.
Yaşanan saldırıların kaygı verici olduğu ifade edilen açıklamada, Kazakistan'ın İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları Konsey Başkanı olarak da Suriye hükümetini durumu normalleştirmek için adım atmaya çağırdığı kaydedildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri