Suriye’de Esed Ve Işid’e Karşı Savaşan Muhalif Komutan Öldürüldü

Suriyeli muhalif gruplardan Ahrar el Şam komutanı Hasan Abbud'un, İdlib’de gerçekleştirilen bombalı saldırıda öldürüldüğü belirtildi. Ahrar el Şam üst yöneticilerinin toplantısının hedef alındığı saldırıda Abbud ile birlikte çok...

Suriyeli muhalif gruplardan Ahrar el Şam komutanı Hasan Abbud'un, İdlib’de gerçekleştirilen bombalı saldırıda öldürüldüğü belirtildi. Ahrar el Şam üst yöneticilerinin toplantısının hedef alındığı saldırıda Abbud ile birlikte çok sayıda komutanın öldüğü kaydedildi.

Suriyeli muhalifler, Esed rejiminin yanı sıra radikal selefi IŞİD örgütüne karşı savaşan Ahrar el Şam komutanı Hasan Abbud’un bombalı saldırı sonucu öldüğünü duyurdu.

İdlib’in Ram El Hamdan köyünde Ahrar El Şam liderleri toplantı yaptığı sırada, bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Patlamada Abbud’un yanı sıra toplantıda hazır bulunan çok sayıda komutanın da aralarında bulunduğu toplam 45 kişinin öldüğü ifade edildi. Çok sayıda kişinin de yaralandığı saldırının kimler tarafından yapıldığı henüz bilinmiyor.

Saldırının IŞİD tarafından yapıldığı tahmin ediliyor.

Ahrar el Şam, silahlı muhalif 7 gruptan oluşan İslami Birlik Cephesi’nin en güçlü gurubu olarak kabul ediliyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri