Suriye Nüfusunun Yarısı Yoksullukla Boğuşuyor

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Suriye’de fakirliğin katlanarak arttığına dikkat çekerek, 23 milyonluk ülke nüfusunun yarısından fazlasının yoksullukla boğuştuğunu bildirdi.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Suriye’de fakirliğin katlanarak arttığına dikkat çekerek, 23 milyonluk ülke nüfusunun yarısından fazlasının yoksullukla boğuştuğunu bildirdi.

UNDP Şam Müdür Yardımcısı Alissar Şaker, Suriye’de yaşayanların yarısının yoksulluk çektiğini aktardı. Şaker açıklamasında,”Suriyelilerin yarısı fakir. 23 milyon nüfuslu ülkede 9.7 milyon insan fakirlik sınırında ve 4.4 milyon insan ise aşırı yoksullukla boğuşuyor.” dedi.

BM yaptığı araştırmada ülkede kriz öncesi 2010 yılında 5.3 milyon kişi fakirlik yaşarken bunların yüzde 1’i ise fakirlik sınırının altında yaşam sürüyordu.
Ülkede ayrıca, işsizlik oranı ise katlanarak devam ediyor.Resmi istatistiklere göre Suriye’de 2010 yılında işsizlik oranı yüzde 8.6 iken, iç savaş ve çatışmalar sebebiyle bu oranın yüzde 48.6’ya ulaştı.

Bu arada ülkede yoksulluk devam ederken, bazı bölgelerde ise halk açlık tehlikesi ile karşı karşıya. Halep, Humu ve özellikle Şam’ın Muaddamiye ve Duma banliyölerinde muhasara sebebiyle halk açlık çekiyor. Çatışmalar sebebiyle her hangi gıda ve tıbbi malzemenin girişinin mümkün olmadığı bölgelerde çocukların açlıktan öldüğü haberleri geliyor.

Öte yandan sosyal paylaşım sitelerinde yer alan bir fotoğraf, durumun vahametini ortaya koydu. Şam’ın banliyölerinde ailesi bombardımanda ölen ve ismi Vesim Zekkur olduğu ifade edilen çocuğun günlerce yiyecek bulamadığı için açlıktan bir kaldırım üzerinde öldüğü belirtiliyor. Ölen çocuğu gömecek birileri olmadığı için kaldırımda günlerce kaldığı ve cesedin çürüdüğü ifade ediliyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri