Suriye için sınav günüdür

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Arap Birliği'nin Esad yönetimine verdiği sürenin dolmak üzere olduğunu belirterek, "Bugün Suriye için iyi niyet sınav günüdür"

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Arap Birliği'nin Esad yönetimine verdiği sürenin dolmak üzere olduğunu belirterek, "Bugün Suriye için iyi niyet sınav günüdür. Ümit ederiz bugün Suriye olumlu cevap verir ve yeni bir sürecin önü açılır. Açılmazsa Arap Ligi ile istişare halinde atacağımız adımlar var" dedi.

Ahmet Davutoğlu, İtalya Dışişleri Bakanı Giulio Terzi di Sant’Agata ile Hilton Otel’de düzenlediği ortak basın toplantısında soruları yanıtladı. Suriye’ye ilişkin son durumun sorulması üzerine Davutoğlu, Arap Birliği’nin Esad yönetimine verdiği sürenin dolmak üzere olduğunu belirterek, Suriye’nin bir karar vermesi gerektiğini söyledi. Davutoğlu, “Suriye ya halkına karşı baskı politikasına devam edecek ve gittikçe yalnızlaşacak. Ya da Arap Birliği’nin iyi niyetli teşebbüsüne ‘evet’ diyerek protokole imza atacak.

Bugün Suriye yönetimi için bu anlamda tarihi bir karar günü. Gerçekten iddia ettikleri gibi şehirlerde şiddet uygulayan bazı taraflar varsa, gözlemlere kapısını açmalı. Oralarda barışın tesis edilebilmesi için çalışma imkanı sağlanmalı.

Bugün Suriye için iyi niyet sınav günüdür. Suriye bu tutumunu bir anlamda ortaya koyacağı tutumla iyi niyet sahibi olup olmadığını gösterecek. Tabloya bakacağız. Artık Suriye’de akan kana tahammülümüz kalmamıştır. Ne Türkiye, ne Arap Ligi’nin bu konudaki tutumu nettir. Ümit ederiz bugün Suriye olumlu cevap verir ve yeni bir sürecin önü açılır. Açılmazsa Arap Ligi ile istişare halinde atacağımız adımlar var. Önceliğimiz Arap Ligi’nin bu inisiyatifinin başarıya ulaşması” diye konuştu.
İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri