Suriye Enformasyon Bakanı: Işid'in Elebaşları Türkiye’de

Suriye Enformasyon Bakanı İmran El Zoubi, Ankara'yı radikal grupları desteklemekle suçlayarak, IŞİD liderlerinin çoğunun Türkiye’de olduğunu iddia etti. Suriye resmi haber ajansı SANA’da yer alan habere göre; El Zoubi, Türk hükümetine...

Suriye Enformasyon Bakanı İmran El Zoubi, Ankara'yı radikal grupları desteklemekle suçlayarak, IŞİD liderlerinin çoğunun Türkiye’de olduğunu iddia etti.

Suriye resmi haber ajansı SANA’da yer alan habere göre; El Zoubi, Türk hükümetine ağır eleştirilerde bulundu. Zoubi,” AKP, IŞİD ile savaştığı yalanlarına gerekçe oluşturmak için ortam hazırlamaya çalışıyor. Ayn El Arab (Kobani) halkından destek alarak, Suriye’ye askeri müdahaleyi meşrulaştırmak için bahane oluşturuyor. Bu örgütün (IŞİD) liderlerinin çoğu Türkiye’de bulunuyor. “ ifadelerini kullandı.

Siyasi çözüm konusunda çaba harcadıklarını söyleyen Zoubi,"Söz konusu çözümün bir parçasını Suriyeliler oluşturacak. Bu çözüm ne pahasına olursa olsun, terörle mücadele yada terör grupları bu siyasi çözümün tarafı olmamalı." dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri