Suriye: Batı İle Terörle Mücadelede İşbirliğine Hazırız

Suriye'de etkinliği giderek artan radikal selefi IŞİD örgütüne karşı Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'den, ‘ Uluslararası güçlerle birlikte çalışmaya hazırız’ mesajı geldi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin terör...

Suriye'de etkinliği giderek artan radikal selefi IŞİD örgütüne karşı Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'den, ‘ Uluslararası güçlerle birlikte çalışmaya hazırız’ mesajı geldi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin terör örgütlerine finansın engellenmesi yönündeki kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirten Muallim, Terörle mücadelede bölgesel ve uluslararası taraflarla tam bir işbirliğine hazır olduklarını ifade etti. Muallim,"Bu işbirliğinin Suriye’nin egemenlik ve bağımsızlığına saygı çerçevesinde olması gerekir." ifadelerini kullandı.

Muallim Suriye ve bölgedeki son gelişmeler konusunda bir basın toplantısı düzenledi. Muallim, BM Güvenlik Konseyi’nin terörle mücadele konusunda görüş biriliği sağlanmasını önemsediklerini belirterek, terörün komşu ülkelere ve diğer ülkelere yayılmasına karşı konulmasının gerektiğini belirtti.

ABD’nin Suriye’de IŞİD’i hedef alacak saldırıları konusuna değinen Velid Muallim, Suriye’nin izin ve onayı olmaksızın toprakları üzerine yapılacak herhangi bir operasyonun egemenlik ve bağımsızlığına yönelik bir ihlal olacaktır. Bu da düşmanca bir saldırı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Terörle mücadele konusunda komşu tüm ülkelere işbirliği çağrısında bulunan Muallim, " Tüm komşu ülkeler tehlikeyi idrak etmeli. Ulusal çıkarlarını korumaları amacıyla terörle mücadelede işbirliğinde olmalılar." şeklinde konuştu.

“Terör sınır tanımıyor” diyen Muallim; Türkiye ve halkının çıkarları açısından Türkiye hükümetinin dış politikasını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini savundu.

SURİYE’DE IŞİD TEHLİKESİ

Suriye ve Irak’ta ilerleyen radikal selefi IŞİD örgütü, Suriye’nin kuzeyindeki Rakka kentini merkez üs olarak kullanıyor. Son olarak Esed ordusunun Rakka’daki son üssü olan Tabka Askeri Havaalanı’nı ele geçiren IŞİD, ülkenin en büyük ikinci şehri Halep’e doğru ilerliyor. Genellikle petrol ve tarım alanlarını hedef alan IŞİD; Suriye’de Rakka, Deyr Ez Zor, Haseke gibi şehirlerin büyük bölümünde hakimiyetini sağlamış bulunuyor.

ABD Irak’ta radikal örgüt IŞİD’e ait çok sayıda hedefi bombalamaya devam ediyor. ABD’nin aynı şekilde IŞİD’in Suriye’deki mevzilerini de hedef alması gündemde. Suriye yönetimi ise yapılacak her hangi bir saldırının kendilerinin onayı olmadan yapılmasına karşı çıkıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri