Suriye 2. Irak olmasın!

ABD'nin Suriye'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırının ardından konuşan STK yetkilileri, “Müslümanlar heveslenmesin. Önemli noktalara saldırı düzenlenmedi. Saldırı, öncesinden Esad'a haber verildi. ABD, kan ile besleniyor” dedi

ABD kanla besleniyor

Suriye’de yaklaşık altı yıldır süren insani kriz yeni bir boyuta taşındı. ABD savaş gemileri, Humus'taki Şaryat Hava Üssü'ne 50'den fazla Tomahawk füzesi fırlattı. Akdeniz'de bulunan ABD savaş gemilerinden, İdlib'e yönelik kimyasal saldırının yapıldığı düşünülen ve kimyasal silahların bulunduğu öne sürülen Humus'taki Şaryat Hava Üssü'ne ABD, saldırı gerçekleştirdi. Hava üssünde bulunan savaş uçaklarının, pist, yakıt nakil istasyonları ile hava üssüne ait binaların vurulduğu bildirildi. Ülkeler saldırı ile ilgili farklı tavırlar takındı. İran saldırıyı kınarken, Suudi Arabistan, İngiltere ve İsrail destek verdi. Türk hükümeti yetkilileri ise saldırıyı olumlu bulduklarını kaydetti.

ERDOĞAN’DAN ABD’YE DAVET

ABD Başkanı tarafından dillendirilen, "Askeri operasyon gelebilir" çıkışına destek veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Trump'ın açıklamaları sözde kalmamalı” dedi.

IRAK'TAKİ ACI TECRÜBEYİ YAŞAMAYALIM

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptığı saldırıyı kınadı. Parlak, “Biz Irak'ta yaşadığımız acı tecrübeyi, Suriye'de yaşamak istemiyoruz” dedi. ABD'nin amacının demokrasi olmadığının altını çizen Parlak, “ABD, kan ile besleniyor” diye konuştu. Parlak, “ABD'nin özgürlük anlayışı, insanları kırmak. ABD, uzun zamandır Suriye'de, şimdi ise doğrudan müdahale etti. Onların amacı İsrail'e hizmet etmek. Irak'ta 2 milyona yakın insan hayatını kaybetti. Endişelerimiz var” açıklamalarında bulundu.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'YU İSTİYORLAR

Türkiye liderliğinde İslam ülkelerinin bir araya gelmesi gerektiğini vurgulayan Parlak, Büyük İsrail Projesinin uygulanmaya çalışıldığını aktardı. “Bunların 5 bin 700 senelik emelleri var. Asıl amaçları Türkiye. Güney ve Doğu Anadolu'yu da bu kapsamda ele geçirmek istiyorlar” diyen Parlak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Olayların Türkiye'ye sıçrama ihtimali var. Dolaylı olarak zaten Türkiye, olayların içinde. 3 milyondan fazla mülteci ülkemize geldi. Kilis'e bombalar düştü. Irak, Libya, Mısır bölündü parçalandı. Türkiye'nin rolü büyük. Ankara, Bağdat, Tahran, Mısır gibi ülkeler acilen birlikte hareket etmenin yolunu bulmalı. İslam birliğini kurmak imkansız değil.”

PLANLI OLARAK SALDIRI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İnsani ve Yardım Vakfı (İHH) Konya Şube Başkanı Op. Dr. Hasan Hüseyin Uysal, ABD'nin saldırısının Müslümanları heveslendirmemesi gerektiğini aktardı. Suriye üzerinde yapılan hesapların Müslümanların zannettiği gibi olmadığını da sıklıkla vurgulayan Uysal, şunları kaydetti: “Füze atılan noktaların üst tarafında kimyasal depolar vardı. Oraya hiç dokunulmadığı bilgilerini aldık. Eğer dokunulsaydı Esad subayları da ölürdü. Haber verildi. Bölgedeki Rus subayları çıkarıldı. Bu saldırı, dünyayı oyalamak içindir. İdlib'te ABD'nin başka planlarının olduğunun en büyük kanıtıdır. Üst düzeyinden en alt kesimine kadar bir tane Esad askeri ölmedi. Boşaltılmış yere füzeler atıldı. Mazlumun yanındayız mesajları verildi. Ama bunların hiçbiri doğru değil.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri