Suriçi gün sayıyor

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, büyük ölçüde tamamlanan ve son rütuşları yapılan Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi Tescilli Ada Etabı’nın kısa süre sonra hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, şehrin turizmine ve sosyal hayatına önemli katkı sunmaya hazırlanan Sahibata Mahallesi Şükran Kentsel Dönüşüm Projesi Tescilli Ada Etabı’nda incelemelerde bulundu.

Hizmete başlamak için gün sayan etapta son rütuşların yapıldığını ifade eden Kavuş, etaptaki tüm işlemlerin birkaç ay içerisinde tamamlanacağını dile getirdi. Türkiye’nin ikinci büyük tescilli bina taşınma işi olan proje kapsamında halihazırda bulunan 3 adet tarihi yapının yanına 6 adet tarihi binanın ve eserin başarıyla taşındığını kaydeden Başkan Kavuş, “Meram Belediyesinin dev dönüşüm projesi Şükran’da ilk finali geçtiğimiz günlerde ‘Suriçi Çarşısı’ ile yaparak ilçemizin ve şehrimizin yüzünü güldüren projenin tanıtımını yapmıştık. Burada yaşam tüm renkleriyle ve hızıyla başlayacak. 20 bin metrekare alanda 126 dükkan, 64 ofisten oluşan Suriçi Çarşısı’nın hizmete başladığı gün Şükran’da açılışlar dönemine girdiğimizi ifade etmiştim. Suriçi Çarşısı’nın devamı niteliğinde olan Tescilli Ada Etabıyla ikinci finali de çok kısa bir zaman içinde, yapacağız inşallah” diye konuştu.

ECDAT MİRASI YAPILAR YİNE ŞEHRİMİZİN HİZMETİNDE OLACAK

Tescilli Ada Etabı’nın Hasankeyf’ten sonra Türkiye’nin ikinci büyük tescilli bina taşıma işi olduğunun altını çizen Başkan Kavuş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Şükran’ın farklı bölgelerinde bulunan, yerinde olmayan ancak röleveleri bulunan projeleri, anıtlar kurulumuz ve müzeler müdürlüğümüzün izniyle bu adaya taşıdık. Zabıta Karakolu olarak kullanılan iki tarihi bina ve Hakimevi’nden sonra diğer alanlardan aslına uygun olarak taşınan 6 eserle birlikte toplamda 9 eser tek bir adada yeniden hayat buldu. Tarih burada adeta küllerinden yeniden doğdu. Bu ecdat mirası yapılar, yüzyıllar sonra yeniden ilçemizin, şehrimizin hizmetinde olacak. Böylelikle tarihi yapılar, sosyal hayat, kültür ve turizm açısından Konya’nın yeni cazibe merkezi olacak.”

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri