Sur’da Yasak 91’inci Gününde

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı sürerken, güvenlik güçleri bir kez daha ilçedeki teröristlere teslim olmaları, var olduğu ileri sürülen sivillere de dışarı çıkmaları yönünde anons ya...

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki sokağa çıkma yasağı sürerken, güvenlik güçleri bir kez daha ilçedeki teröristlere teslim olmaları, var olduğu ileri sürülen sivillere de dışarı çıkmaları yönünde anons yaptı.

Terör örgütü PKK’ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlar nedeniyle Sur ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağı 91’inci gününde devam ediyor. Operasyonların sürdüğü ilçede, zaman zaman güvenlik güçleri ile teröristler arasında şiddetli çatışmalar yaşanırken, yer yer patlama sesleri de duyuluyor. İlçede, daha önce var olduğu ileri sürülen sivillerin tahliye edilmesi ve teröristlerin teslim olması için koridor açan güvenlik güçleri, bugün sabah saatlerinde ise bir kez daha anons yaptı. Dört Ayaklı Minare mevkii ile Muallak ve Köprülü sokaklarda yapılan anonslarda şöyle denildi:

“Son olarak 19 Şubat 2016 tarihinde 6 şahıs, güvenlik güçleri tarafından her türlü tedbir alınarak anonslar yapılarak, Cumhuriyet İlköğretim okulu bölgesinde tahliye edildi. Burada yapılan sağlık kontrollerinin ardından işlemler yapılmıştır. 22 Şubat 2016’da ise 3 bölücü terör örgütü mensubu operasyon bölgesinde teslim olmuş sağlık kontrollerinin ardından işlemleri yapıldı. Tahliye olmak isteyen vatandaşlarımıza her türlü kolaylık sağlanacaktır. Ancak çocukları canlı kalkan olarak kullanmayın. Çocukların zarar görmesini biz de istemiyoruz. Niçin teslim etmiyorsunuz? Bizde endişeleniyoruz. Çocuklar zarar gördüğü takdirde vicdani ve ahlaki ile yasal olarak sorumlu olacaksınız. 24 Şubat 2016’da saat 15.30 ile 17.00 aralarında tahliye için gerekli tedbirler alınmıştı. Anonslar yapılmıştı. Ancak kimse tahliye için gelmedi. Biran önce bulunduğunuz bölgeden uzaklaşın.”

Öte yandan, ilçedeki çatışmalara paralel olarak, tahribatın da arttığı görüldü. Hem tuzaklı bombaların infilak etmesi, hem top mermileri hem de çatışmalar yüzünden ilçedeki yasaklı bölgenin tamamı harabeye döndü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri