Süper’de dünya derbisi

Süper Ligde derbi heyecanı bugün. UEFAdan moralli dönen iki ezeli rakip Fenerbahçe ve Galatasaray, 363. kez karşı karşıya geliyor. Şükrü Saraçoğlunda oynanacak zorlu randevu 20.00de başlayacak

Turkcel Süperi ligde yılın dev derbisi bugün iki şampiyon adayı ve sezonun en forma iki takımı Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak. Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu tesislerindeki maç saat 20.00’de başlayacak ve Lig TV’den naklen yayınlanacak. Karşılaşmada Bünyamin Gezer düdük çalacak. Dünya’nın en önemli derbisi olarak gösterilen Fenerbahçe ile Galatasaray bugün 363. maça çıkacaklar. 17 Ocak 1909 tarihinde, şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın bulunduğu “Papazın Çayırı” olarak adlandırılan yerde yapılan ve Galatasaray’ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 100 yıllık ezeli rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe’nin üstünlüğü göze çarpıyor.
EZELİ REKABETTE 363. RANDEVU
Fenerbahçe ile Galatasaray, yapacakları derbiyle birlikte, tarihlerinde 363. kez karşı karşıya gelecek. 17 Ocak 1909 tarihinde, şimdiki Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın bulunduğu “Papazın Çayırı” olarak adlandırılan yerde yapılan ve Galatasaray’ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 100 yıllık ezeli rekabette, galibiyetlerde ve gol sayısında Fenerbahçe’nin üstünlüğü göze çarpıyor. Sarı-lacivertliler, geride kalan 362 maçtan 136’sını kazanırken, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 116 kez galip geldi. Ezeli rakipler 110 maçta ise eşitliği bozamadı. “Sarı Kanaryalar”ın attığı toplam 507 gole, “Cim Bom” 462 golle karşılık verdi.
Fenerbahçe ile Galatasaray, 52. sezonunu geçiren lig tarihinde şimdiye dek 102 kez karşı karşıya geldi. Genel toplamdaki üstünlüğünü lig maçlarına da yansıtan Fenerbahçe, ezeli rakibine galibiyet sayısında 41-29 üstünlük kurdu. Ligdeki 32 maç da berabere sonuçlandı. Lig maçlarında sarı-lacivertlilerin attığı 132 gole, sarı-kırmızılılar 101 golle karşılık verebildi.
İki takım arasında geçen sezon yapılan maçlarda Kadıköy’de Fenerbahçe 4-1 galip gelirken, Ali Sami Yen Stadı’ndaki karşılaşma 0-0 bitti.
Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi, sarı-lacivertli ekibin bu sezon evindeki karnesi oldukça başarılı. Ezeli rakibi Galatasaray’ı FB Şükrü Saracoğlu Stadı’nda ağırlayacak Fenerbahçe takımı, bu sezon kendi sahasında yaptığı 4 lig maçını da kazanmayı başardı. Taraftarı önündeki 4 lig mücadelesinde rakip filelere 9 gol atan sarı-lacivertli ekip, kendi kalesinde ise sadece 1 gol gördü. Fenerbahçe’ye konuk olmaya hazırlanan Galatasaray ise bu sezon ligdeki ilk yenilgisini deplasmanda aldı. Sarı-kırmızlı ekip, ligdeki son deplasman maçında Ankaragücü’ne 3-0 yenilmekten kurtulamadı. Galatasaray takımı, deplasmanda yaptığı 4 lig maçında rakip filelere 8 gol atarken, kendi kalesinde ise 6 gol görmekten kurtulamadı. Sarı-kırmızılıların deplasmanda 2-0 kazandığı Ankaraspor maçı, daha sonra rakibinin küme düşürülmesi nedeniyle 3-0 olarak tescillendi.
Dünyada en çok ilgi çeken derbilerden Fenerbahçe ile Galatasaray maçlarının 363’üncüsüne iki gün kala farklı skor tahminleri yapılırken, kaleciler Leo Franco ile Volkan Demirel’i zor bir görev bekliyor. Ezeli rekabette 363. randevuya çıkacak Fenerbahçe ile Galatasaray’ın 1983 yılından beri oynadıkları 14 maçta, file bekçileri en az bir kez 4 veya üzerinde kalelerinde gol gördü. Fenerbahçe, bu 14 maçın 9’unda 4 veya üzerinde gol atarak galip gelirken, Galatasaray 3 karşılaşmada 4 veya üzeri gol atarak rakibini yendi. Taraflar 2 maçta ise 90 dakikalık mücadele sonucunda 4-4 berabere kalırken, bu maçlardan 7 Şubat 2001’de Kadıköy’de oynanan karşılaşma panaltılara kalmış ve gülen taraf Fenerbahçe olmuştu.
Kaleciler, kimi zaman yaptıkları önemli kurtarışlar dolayısıyla çevirdikleri maçlarla hatırlanırken, kimi zaman da bir maçta kalelerinde gördükleri çok sayıdaki golle konuşuldular.  Fenerbahçe’nin başarılı file bekçisi Volkan Demirel ile Galatasaray’ın tecrübeli eldiveni Leo Franco’nun pazar günkü derbide sergileyecekleri performanslar, spor kamuoyunda merak uyandırıyor. Turkcell Süper ligde bugün ayrıca 4 karşılaşma daha oynanacak. Saat 15.00’de: Diyarbakırspor-Gençlerbirliği, Kasımpaşa-Denizlispor, Sivasspor-Gaziantepspor ve Manisaspor-Antalyaspor karşı karşıya gelecekler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri