Süper Lig'in alt sıralarında büyük çekişme yaşanacak 

Süper Ligde sezonun kalan maçları 12 Haziran tarihinde başlayacak. İttifak Holding Konyaspor puan durumunda riskli bir konumda bulunuyor. Yeşil-beyazlı ekiple birlikte 7 takım kümede kalma mücadelesi verecek.

Mevcut puan tablosunda, küme düşme olasılığı diğer ekiplere göre daha yüksek olan; Kayserispor, Ankaragücü, Çaykur Rizespor, Yeni Malatyaspor, Konyaspor, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği takımlarının kendi aralarında oynayacağı maçlar bu anlamda büyük önem taşıyor. Yeni Malatyaspor, kritik dönemde 5 maçı içerde oynamanın avantajına sahip. Diğer takımlar; 4 iç saha, 4 de deplasman maçı oynayacak. Konyaspor’u  zorlu bir fikstür bekliyor. Yeşil-beyazlılar, düşme korkusu yaşayan 2 ekiple karşılaşacak. Rakipleri arasında, şampiyonluk mücadelesi veren 3 ekip var.

KONYASPOR’UN RAKİPLERİNİN MAÇLARI 

Ankaragücü, 26. hafta sonunda oluşan puan durumuna göre, düşme korkusu yaşayan alt sıralardaki takımlarla maç yapmayacak. Rakiplerinden; Antalyaspor, Denizlispor ve Gaziantep FK, görece olarak şu an rahat konumdalar. Sarı-lacivertliler, şampiyonluk hedefleyen 3 ekiple kritik müsabakalara çıkacak.

Kayserispor, düşme kokusu yaşayan 2 takımla oynayacak. Rakipleri arasında, şampiyonluk mücadelesi veren 3 takım var.

Çaykur Rizespor, 4 maçını, kendisin gibi ligde kalma mücadelesi veren ekiple oynayacak. Bir karşılaşması ise zirve mücadelesi yapan Galatasaray ile.

5 maçını iç sahada oynayacak Yeni Malatyaspor, düşme korkusu yaşayan 3 takımla oynarken, bir kez de şampiyonluk mücadelesi veren rakibiyle karşılaşacak.

Kasımpaşa ise düşme endişesi taşıyan 3, şampiyonluk mücadelesi veren 2 takımla oynayacak.

Puan olarak, diğer takımlara göre daha rahat konumdaki Gençlerbirliği, lige tutunma mücadelesi veren 4 takımla kozlarını paylaşacak. Şampiyonluk kovalayan Sivasspor da kırmızı-siyahlı ekibin rakipleri arasında.

SPOR SERVİSİ 



 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri