Süper lig adına yakışıyor

24. haftası geride kalan Turkcell Süper Lig, son yıllarda eşine az rastlanır bir şampiyonluk yarışına sahne olurken bu mücadele Avrupanın birçok üst düzey futbol ligini de gölgede bıraktı.

Avrupa futbolunda şampiyonluk yarışları tüm hızıyla sürerken, Turkcell Süper Lig’deki mücadele birçok üst düzey Avrupa futbol ligini geride bıraktı. Turkcell Süper Lig’de oynanan 24. hafta maçları sonunda 5 takım da (Sivasspor, Beşiktaş, Trabzonspor, Fenerbahçe, Galatasaray) birbirine yakın puanlarıyla şampiyonluk mücadelesindeki iddialarını sürdürdüler. Lider Sivasspor 49 puanla zirvedeki yerini korurken, Beşiktaş 48 puanla ikinci, Trabzonspor 46 puanla üçüncü, Fenerbahçe 44 puanla dördüncü Galatasaray ise aynı puan ve averajla beşinci sırada yer alıyorlar. Avrupa’nın üst düzey futbol liglerinde (İngiltere, İspanya, Almanya, İtalya, Fransa ve Hollanda) ise Fransa hariç lider takımlarla diğer takımlar arasında büyük puan farkları bulunuyor.

İngiltere Premier Ligi’nde Manchester United hafta sonu Old Trafford’da Liverpool’a 4-1 gibi farklı bir skorla mağlup olmasına karşın 28 maçta topladığı 65 puanla liderliğini sürdürüyor. Manchester’ın en yakın rakibi 29 maçta 61 puan toplayan Chelsea. Bir maçı eksik Manchester ile Chelsea arasında 4 puan fark bulunurken, lider ile lig beşincisi Aston Villa (52 puan) arasında ise 13 puanlık fark bulunuyor.

İtalya Birinci Futbol Ligi’nde (Serie A) son şampiyon Inter, bu sezonda şampiyonluğu kimseye bırakmamakta kararlı. Jose Mourinho’nun öğrencileri 28 maçta topladıkları 66 puanla ligin zirvesinde bulunurken, en yakın rakipleri Juventus’un puanı ise 59. Inter ile Juventus arasında 7 puanlık bir fark bulunurken, Inter ile lig beşincisi Fiorentina (46 puan) arasındaki puan farkı ise 20.

İspanya Birinci Ligi’nde (La Liga) FC Barcelona fırtınası son haftalarda biraz yavaşladı ancak 27. hafta geride kalırken Katalan ekibi (66 puan) en yakın rakibi Real Madrid’in 6 puan önünde liderliğini sürdürüyor. Barcelona’yla lig beşincisi Atletico Madrid arasında ise tam 23 puanlık bir fark bulunuyor.

Almanya Ligi Bundesliga’da ise lider 24 maçta topladığı 49 puanla Hertha Berlin. Başkent temsilcisini 24 maçta elde ettiği 45 puanla Bayern Münih takip ederken, Hertha Berlin ise lig beşincisi Hoffenheim arasındaki puan farkı ise 6.

Fransa Birinci Ligi (Lique 1) Avrupa’da en heyecanlı şampiyonluk yarışına sahne olan liglerden birisi. Uzun yıllardır lige ambargo koyan Olimpik Lyon ilk kez bu kadar stresli bir liderlik yaşıyor. 28 maçta topladığı 53 puanla Fransa’da zirvede yer alan Lyon’u 28 maçtaki 52 puanıyla Eric Gerets’in takımı Marsilya takip ediyor. 1. ile 2. arasında sadece 1 puanlık farkın olduğu Lique 1’de Lyon ile lig beşincisi Toulouse (49 puan) arasındaki puan farkı ise sadece 4. Hatta Lyon ile lig yedincisi Rennes (47 puan) arasında ise sadece 6 puanlık bir fark bulunuyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri