Süper Kupa Erzurum'a servet bıraktı

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Süper Kupa karşılaşması Erzurumlu esnafı ihya etti.

Yüzde 40 doluluk oranıyla çalışan oteller full çekti. 25 bin kişilik stadyumu dolduran yerli turist ise şehirden 7 milyon TL'lik harcama yaparak ayrıldı

Süper Kupa karşılaşmasına ev sahipliği yapan Erzurumlular bayramı erken yaşadı. Türk futbolunun ezeli rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Süper Kupa için karşılaştığı yeni Erzurum Stadyumu'ndaki maç, futbolseverleri olduğu kadar Erzurumlu esnafı da ihya etti. Zira 25 bin kişilik stadyumu dolduran ve büyük bölümü çevre illerden gelen futbol tutkunları; oteller, kebapçılar hatta berberlerin bile tarihinde görülmemiş ciroları yakalamasına neden oldu.

HAKKÂRİ'DEN GELDİLER

Derbi karşılaşması öncesinde Trabzon, Hakkari, Sivas gibi illerden otobüsler dolusu futbolsever Erzurum'a geldi. Şehrin ticarette patlama yaptığını belirten Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök, "Otobüslerle Hakkari'den Diyarbakır'dan derbiye gelenler oldu. Sokaklarda ve mağazalarda alışılmışın dışında bir hareketlilik yaşandı. Kesin rakam olmamakla birlikte bize gelen bilgilere göre Süper Kupa karşılaşması Erzurum'a 7 milyon liralık bir gelir getirdi" şeklinde konuştu.

GSSTORE VE FBSTORE TIR'LARI BOŞALTILDI

Maç öncesinde stadyumun çevresine konuşlanan Galatasaray Store ve Fenerbahçe Store TIR'ları da derbi ekonomisinden payını aldı. GSStore Genel Müdürü Nurettin Kantarelli, Erzurum Stadyumu'nun yanında iki TIR'la ürün sattıklarını ve her iki TIR'ın da boş döndüğünü belirtti.

OTELLER YÜZDE 100 DOLDU

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik ise, maç öncesinde binlerce insanın şehre akın ettiğini ve Erzurum'un tarihinde görülmemiş bir hareketlilik yaşadığını ifade etti. Derbinin böyle bir ilgi yaratacağını tahmin ettikleri için esnafından yerel yönetimine kadar bütün şehrin hazırlık yaptığını vurgulayan Yücelik, "Erzurum'da oteller yılın bu zamanında hele de ramazan ayında yüzde 30-40 doluluk oranıyla çalışırdı. Oysa maç nedeniyle dağlardaki oteller bile yüzde 60 doldu. Hatta bazı otellerde bu oran yüzde 100'lere ulaştı" dedi.

Kaynak: Sabah

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri