Süper bir başlangıç

İlk haftanın lideri Fenerbahçe. Beşiktaş sezonun açılış maçında berabere kaldı. Galatasaray ve Fenerbahçe deplasmanda kazandı. Denizlispor-Fenerbahçe maçı elektrik kesintisi nedeniyle yaklaşık 40 dakika durdu

Turkcell Süperi lig, süper başladı. Toplam 20 golün atıldığı ilk haftanın lideri, Denizli deplasmanından 3 puanla dönen Fenerbahçe olurken, haftanın en önemli olayı ise, Pazar günü başlayan ve elektriklerin kesilmesiyle Pazartesi günü tamamlanan Denizlispor-Fenerbahçe maçı oldu. Konyaspor’un yer almaması nedeniyle ne yazık ki Konya açısından hiçte zevki kalmayan ligin ilk haftasında yapılan maçların 4’ünü deplasman takımları, 1’ini ev sahibi takım kazanırken, 4 maçta ise eşitlik bozulmadı. Lider Fenerbahçe ile birlikte şampiyon adaylarından Galatasaray, Trabzonspor ve Ankaraspor deplasmanında kazanana takımlar oldu. İç sahada tek galibiyeti, ligin yeni takımlarından Kasımpaşa’yı 2-1 yenen Bursaspor aldı.

Geçen yılı iki kupayla kapatan şampiyon Beşiktaş, ilk hafta İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile berabere kalırken, ayrıca üç maçta daha eşitlik bozulmadı. Filelerin 20 kez havalandığı ligde Gençlerbirliği-Kayserispor ve Manisaspor-Eskişehirspor maçlarında gol sesi çıkmadı. En gollü karşılaşmalar 2-3 biten Gaziantepspor-Galatasaray ve 2-2 sonuçlanan Diyarbakırspor-Ankaragücü maçları oldu.
Sezonun açılış maçında geçen yılı 2 kupa ile tamamlayan Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynadığı karşılaşmada 1 puanla yetinmek zorunda kaldı. Siyah-beyazlıların golünü yeni transfer Fink atarken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un golü ise İbrahim Akın’dan geldi. Geçen sezonu 2. tamamlayarak Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde mücadele etme hakkı kazanan ancak 5-0’ın rövanşında çarşamba günü RSC Anderlecht’i 3-1 yenmesine rağmen lige veda eden Sivasspor, evinde UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek Trabzonspor’u ağırladı. Karşılaşmayı konuk ekip Trabzonspor, 2-1 kazanarak lige galibiyetle başladı. Bordo-mavililerin gollerini Selçuk İnan ve Ceyhun atarken, ev sahibi Sivasspor’un tek golü ise Kamanan’dan geldi.
Galatasaray zorlu Gaziantepspor deplasmanından 3 puanla dönmeyi başardı. Sarı-kırmızılıların golleri Arda, Mustafa Sarp ve Nonda’dan gelirken, Gaziantepspor’un gollerini Da Silva ile Tabata attı. Galatasaray’ın yeni teknik direktörü Frank Rijkaard, yeni transferlerden kaleci Franko, Mustafa Sarp, Gökhan Zan, Keita’ya ilk 11’de forma verirken Elano’yu maç kadrosuna almadı. Haftanın son maçında Denizli’de Denizlispor ile karşılaşan Fenerbahçe, mücadeleyi İspanyol golcüsü Guiza’nın 1. ve 87. dakikalarda attığı gollerle 2-0 kazandı. Sarı-lacivertli takımda teknik direktörlük görevini 2. kez üstlenen Daum, ligin ilk maçında yeni transferlerden Cristian, Dos Santos ve Bilica ile karşılaşmaya başlamayı tercih ederken, Mehmet Topuz’u ise son dakikalarda oyuna aldı.
Bu arada karşılaşmanın 2. yarısında şehir elektrik şebekesinde meydana gelen arıza nedeniyle stat ışıkları söndü. Ara verilen karşılaşmaya yaklaşık 40 dakika sonra arızanın giderilmesinin ardından devam edildi. Süper Lig’in ilk haftasında toplam 20 gol atılırken, kendi sahasında maç kazanan tek takım, ligin yeni ekiplerinden Kasımpaşa’yı 2-1 yenen Bursaspor oldu. İlk haftada 4 maçı deplasmanda oynayan takımlar kazanırken, 2’si 0-0 olmak üzere, 4 karşılaşma da berabere sonuçlandı.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri