Sunucu Ece Erken Öğrencilere Geri Dönüşüm Kutusu Dağıttı

Sunuce Ece Erken, Balıkesir'in merkez Altıeylül Belediyesi tarafından düzenlenen "Geri Dönüşüm ve Çevre Etkinlikleri" programına katıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray ve Erken, birlikte okullarda sınıfları gezerek, öğrencilere...

Sunuce Ece Erken, Balıkesir'in merkez Altıeylül Belediyesi tarafından düzenlenen "Geri Dönüşüm ve Çevre Etkinlikleri" programına katıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Mesut Eray ve Erken, birlikte okullarda sınıfları gezerek, öğrencilere geri dönüşüm kutusu hediye etti. Yarıyıl tatili öncesinde en çok geri dönüşüm atığı toplayan okula bilgisayar hediye edilecek.

Altıeylül Ortaokulu, Burhan Erdayı İlkokulu ve Gazi Osman Paşa Lisesi'ndeki etkinliklere Belediyi Çevre Koruma Daire Başkanı Ayşin Şirvancı, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burhanettin Farizoğlu, TEMA Vakfı Balıkesir Şube Başkanı Korhan Yakut, Genç TEMA Başkanı Selim Güneş, ÇEKÜD İl Temsilcisi Çetin Akkırman, Öznak Geri Dönüşüm firması yetkilisi İdil Çamur, Hacıilbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Deniz ve öğrenciler katıldı.

Sunucu Ece Erken, okullarda öğrencilerle biraraya geldi, çevre konusunda bilgi verdi. Şube Başkanı Yakut ise Erken'e TEMA rozeti taktı. Belediye Başkan Yardımcısı Eray, yaptığı açıklamada kağıtların ve plastik şişelerin çöp olmadığını belirterek, "Metal kutulara, kartonlara, şişelere ve kağıtlara, ülke ekonomisine katkı sağlayacak materyal olarak bakacağız. Sizler geleceğimizin teminatısınız. Ailelerinizi bilgilendirin ve uyarın. Altıeylül Belediyesi olarak düzenlediğimiz geri dönüşüm programına katılan sanatçı Ece Erken'e de teşekkür ediyorum. Çevre önemlidir, biz de bu doğrultuda belediye olarak çevre bilinci konusunda öğrencilerimizle biraraya geldik. Belediye olarak, ilçede yer alan her okulun sınıflarına geri dönüşüm kutusu veriyoruz ve bu kutulardaki atıkları toplayacağız. Yarıyıl tatiline kadar en çok geri dönüşüm atığını toplayan okula bir bilgisayar hediye edeceğiz. Burada öğrencilerin geri dönüşüme verecekleri önem de ortaya çıkacak." dedi.

Ece Erken de öğrencilere hitaben, "Sizler ailelerinizi bilinçlendiriniz. Temiz çevre ve sağlıklı çevre önemlidir. Siz eğiten taraf olacaksınız. Anneniz kağıdı veya herhangi bir geri dönüşüm materyalini çöpe atarken, 'Bunu atma, bunu geri dönüşüme atacağız.' diyeceksiniz. Sizler ailenizi etkileyeceksiniz. Altıeylül Belediyesi'ne, bu güzel çevre etkinliğinden dolayı teşekkür ediyorum ve belediyenin daveti üzerine de Balıkesir'e ilk kez gelmiş oldum, burada olmaktan mutluluk duydum." diye konuştu.

Etkinliklerde firma yetkilisi Çamur ve Genç TEMA Başkanı Güneş, öğrencilere geri dönüşüm konusunda sunum yaparak, çevre konusunda bilgi verdiler. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri