Sunder, 15 Ab Büyükelçisini Ağırladı

Gaziantep Macaristan Fahri Konsolosu ve Sunder İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bahaeddin Nakıboğlu, Gaziantep'e gelen 15 Avrupa Birliği (AB) büyükelçisini ağırladı.

Gaziantep Macaristan Fahri Konsolosu ve Sunder İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Bahaeddin Nakıboğlu, Gaziantep'e gelen 15 Avrupa Birliği (AB) büyükelçisini ağırladı.

Sunder İşadamları Derneği yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliği yaptığı toplantıda büyükelçilere Sunder hakkında bilgi veren Nakıboğlu, “Gaziantep gelişirken, büyürken sivil toplum kuruluşları da önem kazanmıştır. Şu an içinde bulunduğunuz dernek ise dünyada bir ilktir. Aynı liseden mezun olanların birlikte kurmuş oldukları iş adamları derneği, çalışmalarını en hızlı ve aktif şekilde sürdürmektedir. 2 bin 500 üyemizin büyük bir çoğunluğu hala eğitimlerine devam etmektedir. Bu 2 bin 500 kişinin içinden 100 üyemiz ise Sunder İş Adamları Derneği üyesidir." dedi.

Davetten dolayı teşekkür eden AB Delegasyonu Başkan Vekili Bela Szombati, Gaziantep'in, kültürü olsun sanayisi olsun çok gelişmiş bir şehir olduğunu ifade etti. Szombati, "Böyle bir şehre de sizin gibi bir dernek yakışır. Yıllardır tüm dünyayı geziyorum fakat bu kadar gelişmiş bir dernek ilk defa gördüm. İş adamlarına ve yatırımcılara mutlaka Gaziantep'e gelerek sizleri ziyaret etmesini söyleyeceğim.” diye konuştu. Nakıboğlu, AB Delegasyonu Başkan Yardımcısı Bela Szombati'ya Gaziantep el sanatları içerisinde özgün yeri bulunan el yapımı bakır tabak armağan etti.

Toplantıya; AB Delegasyonu Başkan Vekili Bela Szombati, Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Vaclav Hubinger, Bulgaristan Büyükelçisi Krasimir Tulechki, Hırvatistan Büyükelçisi Drazen Hrastic, Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer, İrlanda Büyükelçisi Kenneth Thompson, Estonya Büyükelçisi Miko Haljas, Litvanya Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, Macaristan Büyükelçisi Janos Hovari, Finlandiya Büyükelçisi Nina Vaskunlahti, Hollanda Büyükelçisi Ron Keller, Polanya Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch, Slovenya Büyükelçisi Tatjana Kovačič, İsveç Büyükelçisi, Peter Svensson Kemeny, Yunanistan Büyükelçisi Kyriakos Loukakis AB delegasyon üyeleri ve Gaziantep'de bulunan fahri konsoloslar katıldı.


CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri