Sümer Tilmaç: Bağımlılığa Karşı 7'den 77'ye Mücadele Etmemiz Gerekir

Tiyatro ve sinema oyuncusu Sümer Tilmaç(67), son aylarda ülkede sentetik uyuşturucu kullanımına bağlı ölümlerin endişe verici boyuta vardığını söyledi. 53 yıl sigara bağımlısı olarak yaşadığını ve 2 yıl önce kalp rahatsızlığı...

Tiyatro ve sinema oyuncusu Sümer Tilmaç(67), son aylarda ülkede sentetik uyuşturucu kullanımına bağlı ölümlerin endişe verici boyuta vardığını söyledi. 53 yıl sigara bağımlısı olarak yaşadığını ve 2 yıl önce kalp rahatsızlığı sebebiyle bıraktığını belirten Tilmaç, "Şimdi sigara dumanı kokusu duymaktan nefret ediyorum. Halen 50 yıl nasıl sigara içtiğime hayret ediyorum. 53 yıl dumana bağımlı yaşadım. Sigarayı bırakınca özgür olduğumu anladım." dedi.

    Tilmaç yaptığı açıklamada, sigaraya Antalya'da küçük yaşta bir arkadaşının 'bir defa çekmeden bir şey olmak diyerek' başladığını, bu başlamanın kendisini tam 53 yıl bağımlı yaparak hayatını karartmasına sebep olduğunu söyledi.

Anne ve babaların çocuklarına şefkat ve merhametle yaklaşarak yalancı sevgilere kendilerini kaptırmasına engel olması gerektiğini belirten Tilmaç, "Her gün gencecik çocuklarımızı bağımlı madde kullanımına bağlı bir şehirde baykuşların tünediği mekanlarda kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum. Bu çocuklara hepimiz üzülmemiz lazım. Onlar bizim çocuklarımız. Bu konuda toplum 7'den 77'de sentetik madde kullanımına karşı dur demeli. Bu dur demenin yolunda evde anne ve babadan geçer. Anne ve baba çocuğuna evinde sevgi göstermezse, gençlik bunalımına bağlı kendini yalancı sevgilere kaptırabilir. Anne ve babalar çocuklarına şefkat ve merhamet göstermede alabildiğine cömert olmalı. Asla cimri olmamalı. Çocuklarımıza karşı merhamet ve şefkat göstermede ali olalım. Gencecik bedenlerin kötü bir şekilde ölmesi karşısında yüreğim daralıyor. " ifadesini kullandı.

    Madde bağımlığıyla toplumun sanatçısından politikacısına, gazetecisinden doktoruna, doktorundan öğretmenine hiç yılmadan mücadele etmesi gerektiğinin altını çizen Tilmaç, şunları şöyledi: "Son aylardaki madde bağımlılığına bağlı ölümler toplumun geleceği adına korku oluşturuyor. Allah aşkına bu çocuklara sahip çıkılsın. Bu çocuklar bizim geleceğimiz. AMATEM tedavi için bir sonrası için randevu veriyorsa hepimiz oturup düşünmeliyiz. Allah aşkına biz nereye gidiyoruz. Benimkisi bir sanatçı feryadı."

Tilmaç, bundan sonra başta Antalya olmak üzere okullarda madde bağımlığına karşı dur demek için bilgilendirme konferansları vereceğini sözlerine ekledi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri