Sülükler yayaların can güvenliğini tehlikeye atıyor

Konya’da yarım asrın en yoğun kar yağışı sonrası oluk ve saçaklarda oluşan sülükler (buz sarkıtları) ve kar birikintileri tehlike oluşturuyor.

Konya’da yarım asrın en yoğun kar yağışı sonrası oluk ve saçaklarda oluşan sülükler (buz sarkıtları) ve kar birikintileri tehlike oluşturuyor. Şehrin yaya trafiği olarak en yoğun yerlerden biri olan Alaeddin bölgesinde pek çok noktada yapılardan sarkan sülükler olası bir kazaya davetiye çıkarıyor. Rampalı Çarşı karşısında bulunan KOMEK Eğitim Merkezi’nin çatı katında da soğuk havadan kaynaklı oluşan uzun sülükler kaldırımdan geçen yayalar için tehlike oluşturuyor.

Durumu gören zabıta ekipleri kaldırımın iki ucuna dubalarla işaret koysa da vatandaş dubalardan anlam çıkaramadığı için tehlikeden habersiz kaldırımda yürümeye devam etti. Durumu fark eden bazı duyarlı vatandaşlar ise kaldırımda yürüyen insanları uyardı. Şehrin pek çok noktasında rastlanan ve tehlike oluşturan sülüklerin bina sahipleri tarafından temizlenmesi gerektiğini belirten vatandaşlar sülüklerin düşmesi durumunda büyük kazaların yaşanabileceğini ifade etti.

merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri