Sülükle tedavi mümkün değil

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, düzenlediği basın toplantısında sülük ile tedavi iddialarına ser yanıt verdi.
Özağan, “Her yıl 7–13 Ocak tarihleri arasında kutladığımız, ‘Görme Engelliler Haftası’nın ilk gününde bizleri sürekli olarak rahatsız eden sülük ile tedavi iddialarına yanıt vereceğiz. Bilimsel olmayan yöntemleri kullanarak sülükle tedavi yöntemine başvuran doktor, bizim hakkımızda 100 Bin YTL’lik tazminat davası açmıştı. Ancak Mahkeme bizleri haklı buldu ve kendisi davayı kaybetti. Bu dava ve tedavi yöntemi kamuoyunda uzun süre tartışılmış ve sülük ile görmeyenlerin tedavi olmalarının mümkün olmadığı kanıtlanmıştı” dedi.
Özağan, bu davanın tepkileri dinmeden bu kez Konya’da bir kişinin aynı yöntem ile görmeyenlerin gözlerini tedavi edeceği iddialarının gündeme geldiğini ifade ederken buna inanılmamasını istedi. Özağan, “Bir kez daha basın aracılığı ile seslenmek istiyoruz, lütfen bizimle oyun oynamayın. Bizi istismar etmeyin. Bizim ismimizi ve içinde bulunduğumuz durumu öne sürerek rant sağlamayın. Çünkü böyle bir şey mümkün değil. Bilimsel olarak kanıtlanan ve tıbbın bütün imkanlarının seferber edildiği bir dönemde sülük ile tedavi mümkün diyerek bizleri kandırmayın” diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri