Sulu kar nedeniyle direkler yıkıldı

Konya'da etkili olan karla karışık yağmur nedeniyle direklerin yıkılması sonucu Bozkır ve Ahırlı'ya elektrik verilemiyor.

Önceki gün başlayan sulu kar, Konya kent merkezi ile bağlı birçok yerleşim biriminde etkili oldu. Bozkır ve Ahırlı'da direklerin yıkılması sonucu dün 15.00'ten bu yana elektrik verilemiyor. Yetkililer, çalışmaların sürdüğünü, sorunun ne zaman giderileceğini henüz bilmediklerini bildirdi.

Etkili olan kar yağışı nedeniyle Bozkır'da ve Seydişehir’de 2 köyde eğitime 1 gün ara verildi. İlçede 10 belde ve 39 köy yolu ulaşıma kapandı. Ahırlı'da belde ve köy yollarında ulaşım güçlükle sağlanıyor.
Kar, Seydişehir-Antalya kara yolunda da ulaşımın aksamasına neden oldu. Kara yolu, 15. kilometreden itibaren, etkili olan kar yağışı nedeniyle gece saatlerinde ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri, yolu trafiğe açabilmek için sabahın erken saatlerine kadar çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Bölge trafik yetkilileri, Alacabel mevkisinde kar kalınlığının 1,5 metreye yaklaştığını, yağışın kesilmesiyle birlikte sabah 08.00 gibi Seydişehir-Antalya kara yolunun ulaşıma açıldığını bildirdi. Yetkililer, zincirsiz araçların geçişine izin verilmediğini, ulaşımın kontrollü olarak sağlandığını kaydetti.
70 KÖY YOLUNUN ULAŞIMA
AÇILMASI İÇİN EKİPLER ÇALIŞIYOR
Kar yağışı nedeniyle; Akören, Bozkır, Hadim, Meram, Seydişehir ve Taşkent ilçelerine bağlı 70 köy yolu ulaşıma kapandı. Ulaşıma kapanan köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi Altyapı ve Çevre Daire Başkanlığı Karla Mücadele Ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. 6 ekibin görev aldığı karla mücadelede; 7 greyder, 5 akaryakıt kamyonu ile bir adet bıçaklı kar aracı görev yapıyor. Karla mücadelede Özel İdare olarak çalışmaların hızlı ve koordineli yapıldığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, “Karla Mücadele Ekiplerimiz hazır bir şekilde bekliyor. Kaymakamlıklar tarafından Özel İdareye bildirilen kapalı köy yollarına hemen ekipler gönderiliyor. Hasta ve yardıma muhtaç kişiler öncelikli olarak değerlendiriliyor. Susuz köyümüz yok ancak yeraltı sularının çekilmesinden dolayı bol miktarda suya ihtiyacımız var. Kar ne kadar yağarsa biz o kadar sevinir ve çalışmamızı en güzel şekilde yaparız. Karla mücadelede gece gündüz demeden çalışan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri