"Sultanü'ş-Şuara" Necip Fazıl'ı anma etkinlikleri

Necip Fazıl Kısakürek için vefatının 30. yılında Konya'da düzenlenecek etkinlikler, "Uluslararası Necip Fazıl Kısakürek Sempozyumu"yla yarın başlayacak

"Sultanü'ş-Şuara" Necip Fazıl Kısakürek için Konya'da düzenlenecek etkinlikler, "Uluslararası Necip Fazıl Kısakürek Sempozyumu"yla yarın başlayacak.

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Konya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, üniversiteler, meslek odaları ve borsaların işbirliğiyle Necip Fazıl Kısakürek'in yaşamı, sanatı ve davasının hafızalarda yeniden canlanması adına Konya'da bazı etkinlikler düzenlenecek.

Etkinliklerin açılışı, "Uluslararası Necip Fazıl Kısakürek Sempozyumu"yla yarın gerçekleştirilecek.

Kısakürek'in şairliği, düşünce dünyası, basın hayatı ve aksiyonuyla din, tasavvuf, tarih, sanat ve siyaset anlayışı gibi birçok konunun ele alınacağı, 20-22 Mayıs'ta yapılacak Uluslararası Necip Fazıl Kısakürek Sempozyumu'nun ilk oturumuna Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılması bekleniyor.

Aynı gün Mevlana Kültür Merkezi'nde 20-26 Mayıs tarihlerinde açılacak "Necip Fazıl'la Bir Asır" sergisinde ise Üstad'ın hayatı, eserleri ve Osmanlı Türkçesi harfleriyle yazılmış hat levhalarıyla kullandığı eşyalar sergilenecek. Sonrasında "Necip Fazıl'la Bir Arada" adlı video projeksiyon sunumu yapılacak.

Üstad'ın seçilen şiirlerinden oluşan günün son etkinliği "Necip Fazıl Şiirleri Notalarda" konseri, saat 21.00'de Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Antalya Senfoni Orkestrası eşliğinde ve sanatçı Uğur Işılak'ın seslendirmesiyle dinleyicilerle buluşacak.

Pek çok etkinlik düzenlenecek anma programı, 26 Mayıs Pazar günü Üstad'ın eserlerinden uyarlanan tiyatro gösterimleriyle sona erecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri