Sultanlar Sırbistan engelini aşamadı

Voleybol Bayanlar CEV Avrupa Ligi Dörtlü Finalinde Sırbistana karşı final maçına çıkan Türkiye, rakibine 3-0 yenilerek hedefine ulaşamadı

Voleybol Bayanlar CEV Avrupa Ligi Dörtlü Finali’nde Sırbistan’a karşı final maçına çıkan Türkiye, rakibine 3-0 yenilerek hedefine ulaşamadı. Türkiye’nin ev sahipliğinde Kayseri, Ankara ve bu yıl da İstanbul’da üçüncü kez gerçekleştirilen turnuvada Türkiye, Sırbistan’a boyun eğerek ikinci kez gümüş madalyada kaldı. Kayseri’de 2009 yılında yine Sırbistan’la final maçı yapan milliler, bu karşılaşmada da rakibine üstünlük kuramamıştı. Türkiye, geçen yıl Ankara’da düzenlenen organizasyonu ise üçüncü sırada tamamladı.

 

ŞAMPİYONLUK YİNE SIRBİSTAN’IN

 

Sırbistan, Voleybol Bayanlar CEV Avrupa Ligi Dörtlü Finali’nde şampiyonluklara adeta ambargo koydu. Üçüne de Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı Dörtlü Final organizasyonlarında iki kez Türkiye ile bir kez de Bulgaristan’la final maçına çıkan Sırbistan, üç kupayı da ülkesine götürmeyi başardı.

 

SIRPLAR SEVİNDİ, MİLLİLER ÜZÜLDÜ

 

Final karşılaşmasının ardından şampiyonluğa ulaşmayı başaran Sırbistan takımı oyuncuları ve teknik heyeti sevinirken “Filenin Sultanları” ise hayal kırıklığı yaşadı. Maçın bitimiyle birlikte saha içinde bir sevinç yumağı oluşturan Sırp sporcular, birbirlerine sarılarak elde ettikleri başarıyı kutladılar. Büyük üzüntü yaşayan milliler ise hayal kırıklıklarını dile getirirlerken Türkiye’de üçüncü kez düzenlenen organizasyonda şampiyon olamak istediklerini ancak bunu yine başaramadıklarını vurguladı. Sırbistan takımına şampiyonluk kupası ile madalyalarını, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Başkanı Andre Meyer ile Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık verdi.

 

TÜRKİYE, 2012 GRAND PRİX FİNALİNDE YER ALACAK

 

Voleybol Bayanlar CEV Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonunda final oynayan Türkiye, 2012 yılında yapılacak Grand Prix Finali’nde de yer alma hakkı kazandı. Geçtiğimiz yıllarda Avrupa Ligi Dörtlü Finali’nde şampiyon olan ekibin katılma hakkı elde ettiği Grand Prix Finali için bu yıldan itibaren Avrupa Ligi Dörtlü Finali’nde final oynayan her iki ekibe de katılım hakkı verildiği belirtildi. Çek Cumhuriyeti’ni yenerek üçüncü sırayı almaya başaran Bulgaristan, Türkiye’den yine el boş dönmedi. Bulgaristan, 2009 yılında yine üçüncü sırayı elde ederken 2010 yılında ise Türkiye’yi yenerek Sırbistan’la final maçına çıkmış ancak ikincilikle yetinmek zorunda kalmıştı.

 

TURNUVANIN “EN”LERİ

 

Voleybol Bayanlar CEV Avrupa Ligi Dörtlü Final karşılaşmaları sonrası çeşitli alanlarda en iyi oyucular belirlenirken en değerli oyuncu (MVP) olarak Sırp sporcu Jovana Brakocevic seçildi. Turnuvanın diğer en iyi oyuncuları ise şöyle oldu: “En İyi Smaçör: Jovana Brakocevic (Sırbistan) En İyi Servis Atan: Eda Erdem (Türkiye) En İyi Manşet Alan: Sarka Barborkova (Çek Cumhuriyeti) En İyi Libero: Gizem Güresen (Türkiye) En İyi Pasör: Maja Ognjenovic (Sırbistan) En Skorer: Helena Havelkova (Çek Cumhuriyeti).”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri