Süleymaniye Camii, ‘open House London’ Listesinde

İngiltere'nin başkenti Londra’da mimari özelliği olan mekanların tanıtıldığı listeye konan tek İslami eser olan Süleymaniye Camii İngiliz ve farklı etnik toplumların ziyaretçi akınına uğradı.

İngiltere'nin başkenti Londra’da mimari özelliği olan mekanların tanıtıldığı listeye konan tek İslami eser olan Süleymaniye Camii İngiliz ve farklı etnik toplumların ziyaretçi akınına uğradı. Ziyaretçiler Dr. Hakan Yıldırım tarafından bilgilendirildi.

Londra’nın Hackney bölgesinde hizmet veren Süleymaniye Kültür Merkezi Camii, Londra’nın mimari özelliği olan mekanların tanıtıldığı ‘Open House London 2013’ listesine giren tek Müslüman mekan oldu. Geçen hafta sonu iki gün süreyle ziyarete açık olan camiyi bin 431 yabancı ziyaret etti.

Süleymaniye Kültür Merkezi yöneticilerinden Dr. Hakan Yıldırım, Open House London’un 2013 yılı listesinde binlerce bina arasında tek cami olarak Süleymaniye’nin yer almasından dolayı memnuniyetini belirterek, iki gün boyunca bin 500'e yakın ziyaretçiyi konuk ettiklerini kaydetti.

Camiyi ziyaret edenlerin iç mimaride kullanılan süslemeler ile yazıların yanı sıra, İslamiyet hakkında sorular sorduklarını hatırlatan Yıldırım, “Hem bina mimarisi konusunda hem de bu mekanda verilen hizmetleri anlattık. İslam’ın temel ilkelerini, ibadeti, namaz ve hemen her konuda bilgi verdik, soruları cevapladık. Ziyarete gelenlerin çoğunluğu ilk defa bir camii ziyareti yaptıklarını dile getirdiler ve ayrılırken memnuniyetlerini ifade ettiler." dedi.

PRENS CHARLES’İN ZİYARET ETTİĞİ MİNARELİ TEK TÜRK CAMİİ

Süleymaniye Camii, Londra’nın Hackney belediye sınırları içerisinde 1998 yılından bu yana hizmet veriyor. Bünyesindeki öğrenci yurdu ve nikah salonunun yanı sıra cenaze hizmetlerinin de verildiği Süleymaniye’de aynı anda 2 bin kişi ibadet edebiliyor. Cami ve kültür merkezi 2001 yılında Britanya Veliaht Prensi Charles tarafından ziyaret edilen tek Türk camii olarak biliniyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri